Asperges uit de oven

Ze zijn er weer. In deze periode roep ik het bijna iedere dag. Desnoods eet ik ze iedere dag en ik mag ook graag experimenteren om ze op verschillende manieren klaar te maken.
Dit keer uit de oven. Onderstaand recept kan gebruikt worden als bijgerecht voor vier personen of als hoofdgerecht voor twee personen.
 
Ingrediënten
8 flinke asperges
8 dunne plakken ham
1 bol mozzarella
50 gram bloem
50 gram boter
1/2 liter melk
2 eieren
bosje peterselie
Peper, zout 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de asperges en kook deze met een beetje zout tot ze beetgaar zijn. Laat ze goed nagaren zodat ze niet te nat meer zijn.
Maak van de bloem, boter en melk een mooie gladde bechamelsaus. Kruid deze af met een beetje peper en zout.
Kook de eieren tot het eigeel net gestold is. Niet te hard dus! 
 
Neem een ruime ovenschaal en bedek de bodem met de bechamelsaus. Wikkel iedere asperge in een plak ham en rangschik ze op de bechamelsaus. Versnipper de mozzarella en verdeel deze over de asperges.
30 minuten in de oven. Controleer tussentijds en als de mozzarella mooi aan het kleuren is mogen ze uit de oven. 
Garneer met blokjes ei en fijngehakte peterselie en smullen maar.
 
 

Reacties