IBERICO VARKENSRACK

Dit vlees is een tikje zoet en leent zich derhalve uitstekend om daar op door te borduren. Maak een rub van zoete paprikapoeder, venkel, een beetje kerrie, peper, gedroogde salie, peper en zeezout. Stamp de kruiden goed fijn en wrijf de rack er mee in. Dek de botjes af met aluminium folie en leg het rack in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie.


Nu 1 uur in de oven op 150 graden. Maak een papje van mosterd, honing en een beetje water. Haal na een uur het rack uit de oven en smeer in met het papje. Nu zonder af te dekken nog 30 minuten in de oven.
Laat het vlees nadat je het uit de oven hebt gehaald nog 10-15 minuten rusten onder een stuk aluminiumfolie.
Snij netje tussen de botjes voor ieder een portie.

Erg lekker met rode kool, aardappelpuree en gebakken appel en een stoer Belgisch biertje.
Laat het smaken!


Reacties