ITALIAANSE KIPROLLADE

Eenvoudig en volledig vooraf klaar te maken. Eigenlijk wel zo lekker om de rollades een dag vooraf te maken zodat de smaken lekker door elkaar gaan lopen.
Het idee is om per persoon een kleine rollade te maken omdat zoiets leuk is om te serveren.

Nodig per persoon:
1 kleine kipfilet
2 plakken Parmaham
2 dikke plakken mozzarella
takje tijm
eetlepel olijftapenade
peper en zout
Olijfolie
bindtouw

Aan een kipfilet zit doorgaans zo'n klein "los" stuk. Snij deze eraf en gebruik deze voor een andere keer. Sla de filet iets plat en smeer in met olijftapenade. Leg de mozzarella op de filet en rol deze op. Omwikkel met Parmaham en leg er een takje tijm op. Bind het geheel tot een nette rollade.
Ovenschaal invetten met olijfolie en de rollades ook even inkwasten.
25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Bedruip de rollades tussendoor een keer met het nat wat uit de rollades loopt.
Voor je rollade dicht maakt kan je nog wat vers gemalen peper doen maar zout is door de tapenade en de parma ham eigenlijk niet nodig.

Lekker met champion- of gorgonzolasaus, aardappelen uit de oven en een frisse salade. De kaas en de ham maken het redelijk zwaar dus doe met de wijn een beetje rustig aan!

Reacties