KNOLSELDERIJSOEP

Deze knolselderijsoep is een hartig en voedzaam gerecht dat perfect is voor de koude dagen die eraan zitten te komen. Door melk te gebruiken in plaats van room krijgt de soep flink minder calorieën maar behoudt deze toch een vrij zijn romige textuur.
 
Nodig voor 4 flinke borden
1 grote knolselderij
1 ui
2 tenen knoflook
1 liter groentebouillon (evt met blokjes)
1/2 liter halfvolle melk
olijfolie
Zout en peper naar smaak
Verse peterselie, fijngehakt, voor garnering
 
Verwarm de oven op 200 graden. Schil de knolselderij, ui en knoflook. Snijd de knolselderij in grove repen en de ui in halve ringen.
Leg de knolselderij en ui in een ruime ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, zout en peper. 
Rooster het geheel in de oven voor ongeveer 25-30 minuten, of tot de groenten zacht zijn en licht gekaramelliseerd.
Verhit wat olijfolie in een grote soeppan. Voeg de geroosterde groenten en knoflook toe en bak nog even kort aan.
Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Laat een kwartier zachtjes koken.
Pureer vervolgens de soep met een staafmixer tot een mooie gladde massa. Voeg de melk toe en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de soep nog even door en serveer met als garnering wat verse peterselie.
 
Lekker als lunch!

Reacties