CHINESE TOMATENSOEP

Normaal werk ik op dinsdag op kantoor maar vandaag een keertje niet. Het begint al flink kouder te worden en dan lust ik wel wat warms als lunch. 
De keuze is gevallen op deze tomatensoep.

Nodig voor 4 borden:
800 gram tomaten
800 ml kippenbouillon (evt van blokje)
1 blikje tomatenpuree
1 teentje knoflook
1 rode ui
1 el gembersiroop
1 el bruine suiker
2 el ketjap
300 gram kipfilet
2 tl maizena 
1 handje taugé
2 bosuien in ringetjes
beetje olie

Kook de kip in een pan met water in 20 minuten gaar. Vis de kip eruit en doe een bouillonblokje in het water en kook even door tot dit is opgelost.
Snij de kip in blokjes of reepjes en hou even apart.
Snij de ui en knoflook fijn. Fruit deze in een soeppan aan in een beetje olie. Voeg de ketjap, gembersiroop, bruine suiker en tomatenpuree toe en roer goed door. Let op kan nu snel gaan!

Snij de tomaten in grove stukken en voeg ze met zaadjes en vocht en al toe aan de pan. Laat even smoren.
Voeg de bouillon toe aan de pan met tomaten. Breng aan de kook en laat vervolgens 20 minuten zachtjes pruttelen.
Haal de staafmixer door de soep. Maak van de maizena met een beetje water een papje en voeg toe aan de soep. Roer goed door en laat nog even doorkoken.
Voeg de kip, tauge en bosui toe aan de soep en het genieten kan beginnen.
Garnituur kan je ook als laatste bij serveren toevoegen. Vooral leuk als je gasten hebt.

Wie van pittig houdt kan een beetje sambal aan de soep toevoegen.

Foto gegenereerd op basis van bovenstaande tekst

Reacties