PASTA MET SPINAZIE EN TIJGERGARNALEN

Afgelopen week dit pastagerecht gemaakt en omdat ik na mijn werk nog een afspraak had heb ik lekker spullen uit de diepvries gehaald. Het is belachelijk simpel en toch een heel knap bordje eten.
 
Nodig voor 4 personen:
350 gram spaghetti 
20-28 grote tijgergarnalen
350 gram diepvries spinazie
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
1 bosuitje (optioneel)
225 ml kookroom 
olijfolie
zout
peper uit de molen 

Zorg dat de garnalen goed ontdooit zijn. Dan even pellen en de darmkanaaltjes verwijderen als deze nog aanwezig zijn.
Snipper de ui fijn en bak deze aan in een hapjespan. Liefst een van gietijzer. Pers 1 teentje knoflook en voeg deze toe direct gevolgd door de spinazie. Als de spinazie nog bevroren is laat dan op een heel laag vuur ontdooien.
Kook de spaghetti volgens de verpakking. Als de spinazie goed warm is kan je de kookroom toevoegen. Breng nu met peper en zout op smaak en voeg de gekookte spaghetti toe. Meng de spaghetti en de spinazie. Als alles goed gemengd en warm is kan het vuur uit maar dek af zodat alles warm blijft.
Bak nu de tijgergarnalen in een beetje olijfolie met een teentje knoflook. Let op dat je ze regelmatig draait en niet te lang bakt want dat is echt zonde van zo'n mooi product. Ik oefen altijd met eentje voor ik echt ga koken. Lekker snackje voor de kok!
Als de garnalen gaar zijn direct van het vuur en kan je opmaken. Pasta verdelen over vier diepe borden (ik heb een grote kom gebruikt) en bovenop de garnalen verdelen. Eventueel garneren met wat snippers bosui. Peterselie, bieslook is ook prima als je dat hebt staan.
 
Als je de spaghetti gelijk opzet met de spinazie en de garnalen gaat bakken vlak voor de spaghetti gaar is dan kan dit in 15-20 minuten op tafel staan. Je hoeft je overigens niet druk te maken of er aan tafel geklaagd gaat worden dat dit een haastklus is, want dit is meer dan een prima bordje eten.
Hoeveelheid iets reduceren levert een geslaagde lunch op en halve porties zijn genoeg om met een voorgerecht je gasten te verwennen.



Reacties