STRACCIATELLA IJS

In het verleden heb ik al een stracciatella ijs gemaakt maar was niet tevreden over het resultaat. Zowel het raspen als het hakken van een reep chocolade gaf geen gewenst resultaat.
Na wat experimenteren nu een prima resultaat weten te halen.
 
Ingrediënten voor 10 porties 
1 blikje gecondenseerde melk 
1/2 liter slagroom 
80 gram pure chocolade (reep) 
 
Smelt de chocolade. Dat kan au bain marie maar je kan ook de magnetron gebruiken, maar let op dat deze niet te hoog staat!
Leg op het aanrecht een groot vel bakpapier. Smeer met een paletmes de gesmolten chocolade uit over het bakpapier. Leg een tweede vel op e gesmolten chocolade en rol het geheel op. Niet te strak.
Leg de rol voor een half uur in de vriezer.

Klop nu de slagroom stijf. Je kan evt een zakje vanillesuiker toevoegen. Spatel daarna de gecondenseerde melk rustig door de slagroom. Doe dit rustig om zoveel mogelijk lucht in de massa te houden. 
 
Haal de rol met chocolade uit de vriezer en rol deze uit. Hak met een koksmes de chocolade in mooie kleine snippers. Meng de chocolade door het ijsmengsel en doe het geheel in een afsluitbare bak en zet in de vriezer. Na 6-8 uur is je ijs klaar.

Er zijn vast (met name professionele) andere en betere manieren om stracciatella ijs te maken, maar dit resultaat is in verhouding tot de inspanning echt geweldig goed.
Het is in ieder geval gevaarlijk lekker!
 

 

Reacties