MINI SAUCIJZENBROODJES

Afgelopen weekend was m'n schoonvader jarig. Hij is niet meer zo mobiel en z'n appartement ook niet erg geschikt om 15 personen uit te nodigen. Daarnaast heeft hij er ook niet veel plezier in om een dag in de keuken te gaan staan als dat fysiek al mogelijk is.
De beste man is altijd enorm goed voor mij geweest dus mijn vrouw de gasten uitgenodigd in onze tuin en gezorgd dat ieder lekker wat te drinken had. 
Zelf de keuken in en wat hapjes voor de oudjes gemaakt. Deze mini saussijzenbroodjes kreeg wel een enorm hoge waardering

Nodig voor 30 stuks
1 pakje bladerdeeg (diepvries supermarkt)
500 gram chipolata worst
1 ei geel
sesamzaad

Zet de oven op 180 graden. Leg de plakjes bladerdeeg op een schone ondergrond en laat ze ontdooien.
Ontdoe de worstje van het velletje en verdeel in 10 gelijk porties. Rol van ieder porti een dun rolletje dat net zo lang is als een velletje bladerdeeg.
Leg zo'n rolletje in het midden van het deeg en vouw dit tweemaal over de worst. Draai het rolletje (dubbele deegkant dus omlaag) en snij met een scherp mes in drie gelijke stukjes.
Herhaal dit tot alle bladerdeeg en worst op is. Smeer de broodjes in met eigeel en bestrooi met sesamzaad.

15 minuten in de oven. Begin bij 12 minuten te checken en wellicht moeten in jouw oven de broodjes net wat langer.
Serveren met zoete chilisaus en je gasten zullen vooral heel blij kijken.
 
Deze verhouding is uitstekend als je heel veel verschillende hapjes hebt. Wil je voor bij een goeie film alleen deze worstjes doe je bijvoorbeeld 8 velletjes op 500 gram worst. 
Erg lekker met een droge witte wijn of een wat bitter biertje.

Reacties