SIMPEL IJS

Om dit ijs te maken heb je geen ijsmachine nodig. Het bestaat uit slechts twee ingrediënten en is bizar simpel om te maken. Een van die ingrediënten is gecondenseerde melk wat in mijn ogen als het om desserts gaat een wondermiddel is. Altijd handig om een paar blikjes in huis te hebben.
 
Ingrediënten voor 10 porties
1 blikje gecondenseerde melk
1/2 liter slagroom

Klop de slagroom stijf. Je kan evt een zakje vanillesuiker toevoegen. Spatel daarna de gecondenseerde melk rustig door de slagroom. Doe dit rustig om zoveel mogelijk lucht in de massa te houden. Lucht, vet en suiker zijn namelijk de drie elementen die voor een goede structuur van ijs zorgen. Vet en suiker zit er al genoeg in, maar zorg dat er ook zoveel mogelijk lucht in de massa blijft zitten.
 
Giet de massa in een lage bak, maar wel dieper dan een flink ijsbolletje. Dek de bak af en zet een nachtje in de vriezer. 
Haal 20 minuten voor je het ijs serveert het uit de vriezer.
 
Bewaartijd is niet relevant want zo'n bak gaat gewoon in één keer leeg! Foto is van niet opgemaakt ijs en zoals je ziet kan de structuur prima concurreren met fabrieksijs. 
 
Lekker met karamel of chocoladesaus maar dit is ook geweldig ijs om in een grand dessert te verwerken.
 

Reacties