ITALIAANSE EEND

Geen uitgekauwd recept dit keer maar wellicht wel een leuke inspiratie. Dit is bij uitstek geschikt als je een avond met z'n tweeën bent en je je partner wat leuks voor wilt zetten.
 
De opbouw is eigenlijk bizar simpel: sla, pasta, eend. Toch gaan we natuurlijk iets meer ons best doen en je kan natuurlijk nog eindeloos variëren.
 
Zelf heb ik voor twee personen de volgende ingrediënten gebruikt:
1 zak rucola sla
20 cherrytomaatjes
Olijfolie
1 sjalot 
Half doosje champignons
4 flinke eetlepels kruidenkaas
200 gram verse pasta
1 grote eendenborst
boter
Peper en zout

Het idee is een romantisch etentje thuis dus neem een mooie plank of schaal. Spreid daar de rucola sla over en garneer de rand met halve cherrytomaatjes. Drapeer een beetje olijfolie over het geheel en wat gemalen peper en zout.

Snipper de sjalot en stoof deze rustig in een beetje olijfolie. Snij de champignons in schijfjes en voeg toe aan de uien. Laat op een zacht vuur rustig garen.
 
Zorg dat de eendenborst al even uit de koelkast is en snij de kant met het vel kruislings in en breng wat zout en peper aan. Bak de eendenborst aan de velkant vijf minuten in een beetje boter en een beetje olijfolie.
Kook nu de pasta. Verse pasta is heel snel klaar! Voeg aan de sjalot en champignons de kruidenkaas toe en laat op een zo laag mogelijk vuur het tot een geheel komen.

Als de eendenborst vijf minuten heeft gebakken aan de velkant draai je deze om en bak je hem aan de andere kant nog twee minuten als je van rood vlees houdt. Mag het wat minder rood doe je een minuut langer maar nog langer is echt zonde.  Haal de eendenborst daarna uit de pan en wikkel in alufolie. Glimmende kant binnen!

Zodra de pasta klaar is giet je deze af maar je vangt een kopje kookwater op. Hussel de champignons-saus en de pasta door elkaar. Voeg evt wat kookvocht toe om er een mooi zijdeachtige geheel van te maken.
Haal de eendenborst uit het folie en snij in mooie plakken. Hou je van stoer doe je dikke plakken maar heb je met dit etentje een wat subtielere boodschap zijn dunne plakjes misschien wat meer op zijn plaats.
 
Drapeer de pasta over de rucola maar zorg dat er een mooie groene rand overblijft. Leg de gesneden eendenborst op de pasta en serveer met een stevig glaasje rode wijn.
Iedere geliefde weet dit te waarderen. Een enorme diversiteit aan smaken en structuren. Wil je voor de max gaan serveer je er wat knoflookbrood bij.
 
Niet moeilijk maar ieder zal weten te waarderen als je dit "bordje" eten klaar zet!
 

 

Reacties