BOMBARDINO CHEESECAKE

Veel mensen zijn de wintersport aan het plannen en een ieder die regelmatig in Italië gaat skiën zal vertrouwd zijn met de Bombardino.
Bombardino is een drankje wat nog het meest op Advocaat lijkt. Het is iets vloeibaarder en wordt tijdens wintersport in verschillende varianten warm geserveerd. Altijd van een flinke toef slagroom voorzien. Soms met een laagje koffie, maar er zijn ook varianten met brandy bekend.

Ik had nog een flesje staan en ik ben dol op experimenteren en er cheesecakejes van gemaakt. Het enthousiasme is groot genoeg om mij ervaringen even in een blogje te gieten.

Nodig voor 6 ruime desserts
7-8 Bastogne koeken
25 gram roomboter
200 ml slagroom
250 gram mascarpone
125 ml Borbardino (evt Advocaat)
100 gram witte chocolade
3 kleine velletjes gelatine
1 el suiker
1 zakje vanillesuiker
cacaopoeder

Voor de opmaak heb ik kleine vormpjes gebruikt. Je kan zowel bakjes (bv soufflebakjes) als steekvormpjes nemen maar ook echt een taart maken. Om een beetje knappe taart te maken moet je wel de hoeveelheden verdubbelen. 
Steekvormpjes van binnen beklede met bakpapier anders krijg je de cakejes er niet uit.
 
Hak de Bastogne tot kruimels. Smelt de boter en meng deze met de koekkruimels. Verdeel de koekkruimels over de bodem van zes bakjes en druk goed aan.
Af laten koelen in de koelkast. Zeker als je met steekvormpjes werkt.
 
Laat de gelatineblaadjes in een bakje koud water weken tot ze zacht zijn.
Smelt de chocolade au bain marie. Verwarm de Bombardino, knijp de de gelatineblaadjes uit en meng met de Bombardino. Goed mengen zodat er geen stukjes meer zijn.
Klop de slagroom met de suiker en de vanillesuiker tot een stevige massa. Spatel nu de chocolade, Bombardino en Mascarpone stevig door elkaar. Spatel als laatste de slagroom voorzichtig door het mengsel. Probeer het geheel zo luchtig mogelijk te houden!

Haal de bakjes/vormpjes uit de koelkast en vul ze met het mengsel en zet voor vier uur terug in de koelkast.
Als je gebruikt maakt van steekvormpjes kan je cakejes het best van onderuit de vormpjes drukken.
 
Voor het serveren bestrooien met cacaopoeder. Lekker met een stevige espresso!

Reacties