ABRIKOZENKOEKJES

Er lag in de voorraadkast nog een restje gedroogde abrikozen. Was een zak die al open was geweest en het zal niet snel bederven, maar beter gebruiken voor je het weg moet gooien.
Koekjes dan maar.
Het is een vrij recht toe recht aan recept.

Voor circa 20 koekjes:
100 gram gedroogde abrikozen
200 gram bloem
100 gram suiker
100 gram boter (kamertemperatuur)
1 ei (XL)
mespuntje zout

Zet de oven op 180 graden. Het deeg maken is vrij simpel. Bloem, suiker en zout goed mengen. Ei en boter toevoegen en tot een mooi koekjesdeeg kneden.
Abrikozen in mooie kleine blokjes snijden en goed door het deeg kneden.
Verdeel het deeg in circa 20 even grote bolletjes. Rol de bolletjes mooi glad en druk ze plat. Ik heb daar een pastaplankje voor gebruikt zodat je een motief in de koekjes krijgt.
15 minuten afbakken in de midden van de oven en daarna goed af laten koelen.

Kunnen weken bewaard worden maar dat gaat niet gebeuren.............heerlijk neutrale smaak zonder dat de abrikozen overheersen. Mooie subtiele toevoeging aan een standaard koekje.

Heerlijk met zwarte koffie!


Reacties