OOSTERSE SALADE

Gisteren was het de eerste zomerse dag. Het is al weken aan een stuk mooi weer, maar voor een zomerse dag moet het officieel minimaal 25 graden worden.
Dat werd gister ruimschoots gehaald. Voor veel mensen reden om in de file naar het strand te gaan.
Wij hebben lekker in de tuin doorgebracht met een familie BBQ.
Als een van de bijgerechten heb ik een salade gemaakt. Gewoon een beetje vrije oefening en het resultaat was zo goed dat ik het graag met jullie wil delen.

Nodig voor 4 personen
1 zak gemengde sla 150 gram
1 bakje tauge 100 gram
1/2 komkommer
3 bosuitjes
2 eetrijpe mango's

Voor de dressing:
1 el mayonaise
3 el yoghurt
2 el zonnebloemolie
1 el honing
1 el bruine suiker
2 el azijn

Neem een ruime schaal en doe daar de sla en tauge in. Schil de halve komkommer en snij deze in de lengte door. Verwijder met een kleine lepel de zaadlijsten. Snij de komkommer in blokjes en voeg bij de sla.
Schil de mango's en snij het vruchtvlees van de pit. Snij het vruchtvlees in blokjes en voeg bij de salade.
Snij de bosuitjes in ringen en voeg bij de salade.

Voeg alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar en meng dit tot een mooie gladde dressing.
Eventueel met peper en zout op smaak brengen maar veel heeft het niet nodig.

Schenk de dressing kort voor het serveren over de salade en hussel het geheel voorzichtig door elkaar.

Heerlijk bij een BBQ maar ik kan mij voorstellen dat met een stuk warm knoflookbrood het ook een prima lunch kan zijn.


Reacties