KOMKOMMER-SPAGHETTI-SALADE

Ik had een beetje teveel komkommer gehaald. Daar wat creatiefs mee zitten doen en het resultaat is meer dan de moeite. Dus maar even een blogje van gemaakt.
Het is een prima vegetarisch voorgerecht geworden maar je kan het natuurlijk ook allemaal in een grote schaal doen en als salade bij een maaltijd serveren.

Voor 4 personen
2 komkommers
4 mandarijntjes
zout
peper uit de molen
1 el bruine suiker
2 el olijfolie
2 el balsamico
sap halve limoen
2 el mayonaise
Klein handje gehakte noten.

Was de komkommers grondig en snij de uiteinden eraf. Snij met een juliennesnijder in de lengte dunne slierten van de komkommer.
Heb je geen juliennesnijder snij dan in de lengte dunne plakken van de komkommer die je vervolgens in slierten snijdt.
Het middelste gedeelte met de zaden gebruiken we niet.
Pel de mandarijnen en verwijder zoveel mogelijk de witte draadjes. Als het om een luxe etentje gaat is het natuurlijk mooier de patjes uit te snijden.

Meng de olijfolie, mayonaise, balsamico en sap van de limoen. Voeg daarna de bruine suiker toe en breng op smaak met een beetje zout.
Hussel de komkommerslierten door de dressing en verdeel in mooie hoopjes over vier borden.
Leg op de komkommer slierten een aantal patjes mandarijn en een flinke lepel gehakte noten.
Haal tot slot nog even royaal de pepermolen over het geheel.


 

Reacties