AARDAPPELCURRY

Wij eten vooral pasta en rijst maar ik had nog behoorlijk wat aardappelen over. Zo'n vijf  kilo zak is niet zomaar op!
Beetje gegoogeld voor wat ideeën en daarna lekker zelf aan het mengen gegaan. Beetje een variant op een 3 tal recepten, maar zoals het hieronder staat heb ik het gemaakt.
Vrij eenvoudig te maken en het resultaat is een uitstekende curry

Nodig voor 6 personen
1,5 kilo aardappelen
600 gram sperziebonen (vers)
400 gram doperwten (diepvries)
2 grote uien (evt 1 witte en 1 rode)
2 teentjes knoflook
1 tl djahe
1 el bruine suiker
6 el groene currypasta
500 ml kokosmelk
bosje koriander
9 eieren
zonnebloem olie
zout

Schil de aardappelen en snij in blokjes. Maak de boontjes schoon en halveer ze. Doe boontje met aardappelen in een pan met water en wat zout en kook ze in 8-9 minuten beetgaar.
Maak de uien schoon en snipper fijn. Zet een grote (liefst gietijzer) pan op met een beetje olie.
Doe de uien in de pan en fruit ze langzaam glazig. Knijp de knoflook uit en voeg toe aan de uien.
Doe de groene pasta en djahe bij de uien en roer goed door. Smaken moeten even goed los komen.
Als het te droog wordt een heel klein beetje kookvocht van de aardappelen toevoegen.
Zodra de aardappelen en boontjes beetgaar zijn goed afgieten en toevoegen aan de uien.
Nu kan ook de kokosmelk en de bruine suiker erbij en goed doorroeren.
Deksel erop en langzaam een kwartiertje door laten garen.
Kook de eieren zodat ze net hard zijn. Pellen en halveren.
Eieren over de curry verdelen en garneren met koriander.

Extra lekker als je het serveert met papadum en een klein bakje Griekse yoghurt met daarover wat gemalen komijn (djinten) gestrooid.

Je kan dit makkelijk een dag van te voren maken. Wacht echter met het toevoegen van de eieren tot het laatste moment.

Laat het smaken! 


Reacties