SPINAZIEBROODJES MET EI

Het leek me een leuk idee om de traditionele spinazietaart eens in een wat andere vorm te maken. Dus geen taart maar een soort broodje.
Leuk om te serveren omdat je ze per porti kan maken en het ziet er prachtig uit als je ze in tweeën snijdt.

Nodig voor 4 broodjes
600 gram verse spinazie
1 teentje knoflook
5 eieren
10 plakjes bladerdeeg (doosje)
8 plakken ham
4 el kruidenkaas
olijfolie
peper en zout


Oven kan je voorverwarmen op 180 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
Was de spinazie goed want zand in zo'n prachtig broodje is natuurlijk zonde.
Roerbak de spinazie in een beetje olijfolie en knijp de knoflook boven de spinazie uit en roer goed door. De spinazie moet flink slinken maar er mag wel wat structuur blijven houden.
Knijp het vocht uit de spinazie met een netdoek of dunne theedoek (zonder wasverzachter!).
Vocht kan je opvangen en in een soep gebruiken! Gewoon in een zakje in de diepvries.
Meng nu de kruidenkaas met de spinazie en breng op smaak met peper en zout. Niet teveel zout want er komt nog ham in het broodje.
Splits van 1 ei het eidooier en het wit. Eiwit kan je door de spinazie mengen.
Kook 4 eieren dat ze net hard zijn en pel ze.

Per broodje neem je 2,5 vel bladerdeeg en maak hier een vierkante plak van. Beetje knippen en plakken. Randjes goed aandrukken.
Leg op de plak bladerdeeg een plak ham en daarop een kwart van het spinazie.
Wikkel een ei in een plak ham en druk deze in het midden van de spinazie. Duw de spinazie iets over het ei. Neem nu de vier punten van het bladerdeeg en vouw deze naar het midden. Druk de hele randjes goed op elkaar zodat alles mooi is afgesloten.
Draai nu de broodjes om en leg op een bakplaat. Smeer met een kwastje de broodje in met eigeel en ze kunnen de oven in.
Kijk na 15 minuten hoever ze zijn. Afhankelijk van oven zijn een paar minuten extra nodig.

Heerlijk met een salade Caprese en een glaasje witte wijn. Daag je gasten uit om het broodje precies in het midden door te snijden om maximaal van het uitzicht te genieten!

Wie een vegetarische variant wil maken laat simpelweg de ham weg. Doe dan wat geraspte kaas door de spinazie voor wat extra pit.

Laat het smaken!


Reacties