PIZZA PESTO SALAMI

De meeste pizza's worden afgewerkt met tomatensaus. Niks mis mee maar m'n dochter kwam thuis met de wens om pesto op de bodem te doen. Iets wat maar zelden wordt gedaan.
Nu is pesto Genovese zo'n beetje het middel om haar alles te laten eten dus wij samen de keuken in.

Nodig voor 1 grote pizza
Pizzabodem
klein potje pesto saus
8-10 plakjes pittige salami
1 bol mozzarella
takje verse basilicum
olijfolie

Je kan natuurlijk het pizzadeeg helemaal zelf maken. Is niet moeilijk, maar er zijn ook echt goede kant en klaar bodems. Deze vind je echter niet in het gewone schap. Dat zijn van die droge koeken. Die kan je beter laten liggen!
In het versvak kom je wel bodems tegen die prima zijn. Neem wel een bodem die NIET is afgewerkt. Want meestal verprutsen ze het dan alsnog. Daarnaast gingen we een pizza met pestosaus maken en afgewerkte bodems hebben voor zover ik weet altijd tomatensaus.

Zet de oven op 200 graden en verwarm de pizzasteen goed voor!
Rol de pizzabodem uit en smeer in met de pestosaus. Hou een klein randje vrij. Leg de plakken salami op de pesto saus.
Snij de mozzarella in dunne plakken en verdeel over de salami. Beetje olijfolie erover en het zware werk is eigenlijk dan al gedaan!
Haal de pizzasteen uit de oven en plaats je pizza erop. Dan voor 15-20 minuten in de oven.
Kijk na 15 minuten hoe het er voor staat. Afhankelijk van oven, type pizzasteen en soort pizzabodem kan het wat minuten schelen.
Als de kaas goed gesmolten is en de randjes zijn bruin kan de pizza uit de oven.
Snij de pizza in 8 punten en garneer met blaadjes basilicum. Zet in het midden op tafel en serveer met een frisse salade en een lekker gekoeld wit wijntje. Smullen!

Als minipizza's zo groot als een plakje salami is dit ook een geweldige snack!



Reacties