SOEPSTENGELS EN SNOEPSTENGELS

Als je jezelf beschouwd als een kookliefhebber dan gooi je geen eten weg. Je zorgt dat je niet teveel inkoopt en kookt op maat.
Toch zal het je regelmatig gebeuren dat je wel eens wat overhoud.
Deeg (pasta, brood, pizza, taartbodem) kan je prima in de koelkast bewaren invriezen.
Van een restje deeg kan je leuk soep- of snoepstengels maken. Het gaat bijna van ieder soort deeg. Pizza-, brood-, taartbodemdeeg gaat altijd prima. Cakedeeg is minder geschikt. Koekjesdeeg als er niet teveel boter inzit gaat ook goed.

Dit is een leuk projectje als de oven toch aanstaat en er nog een restje deeg is.
Verdeel het deeg in bollen en rol deze uit tot lange dunne worstjes. Zo dik als een normale pink is prima.
Smeer ze in met geklutst ei en werk af met gemalen zout of met suiker. Kaneelsuiker doet het ook erg goed!
18 minuten op 200 graden en je hebt heerlijke knabbels die anders in de vuilnisbak waren verdwenen.

De hartige variant kan je in een plakje rauwe ham wikkelen en heb je ene leuke en snelle snack.


Reacties