PASTA PESTO SALADE

We boffen al een paar weken met het weer, maar dat heeft ook gelijk invloed op ons eet en kookpatroon.
Deze maaltijdsalade is simpel te maken en kan je gerust in de ochtend maken en lekker een paar uur in de koelkast wegzetten. Trekken de smaken goed in en hoef je op het heetst van de dag niet in de keuken te staan.
Ik ben helemaal tegen het gebruik van zakjes en potjes voor sauzen maar met pesto maak ik een uitzondering. Uiteraard kan je zelf ook pesto maken maar voor deze salade werkt een potje prima.
Als pasta zijn spaghetti en tagliatelle en ander lange pasta soorten minder geschikt.
Penne, schelpjes en vlinders zijn allemaal prima. Daar blijft deze "saus" mooi aan hangen!

Voor 4 personen als hoofdmaaltijd
400 gram pasta (penne, fusille, gemelli, farfalle)
300 gram kipfilet
500 gram verse sperzieboontjes
1 potje pesto Genovese
4 flinke el mayonaise
beetje boter/olijfolie
peper en zout



Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
Maak de boontjes schoon en snij ze in tweeën. Kook ze heel even maar zorg dat ze nog een beetje knapperig blijven.
Snij de kipfilet in kleine blokjes en kruid ze met een beetje peper en zout.
Bak de kipblokjes in een beetje boter en/of olie.
Laat de pasta en boontjes goed uitlekken en doe met de blokjes kipfilet in een ruime schaal.
Meng de pesto en de mayonaise goed door elkaar en roer deze vervolgen door de salade. Doe dit rustig zodat de boontje en pasta heel blijven.
Eventueel op smaak brengen met peper en zout.
Minimaal een uur in de koelkast en voor het serveren nog even doorroeren en eventueel nog een lepel mayonaise toevoegen.

Heerlijk met een glaasje witte wijn.

Variant: vervang de kipfilet door blokjes gebakken salami.

Reacties

Een reactie posten