TOMATEN-AARDAPPELSCHOTEL

Weinig werk, eenvoudig en gezond. Gerecht laat zich eenvoudig combineren en is ook ideaal in een vegetarisch menu.
Juist omdat het om een heel puur gerecht gaat is het wel aan te raden een beetje knappe ingrediënten te nemen en vooral te zorgen dat de tomaten rijp zijn en de aardappelen vrij van klei.

Voor 4 personen
1 kg aardappelen
750 gram roma-tomaten
Olijfolie
1 el gedroogde oregano
1 el gedroogde rozemarijn
Peper en zout

Boen de aardappelen aan de buiten kant schoon. Je hoeft ze niet te schillen. Zond van de tijd en van de vitamines. Kook de aardappelen circa 20 minuten. Heb je hele grote aardappelen snij ze dan in tweeën.
Verwarm de oven op 185 graden.
Was de tomaten en snij in dunne schijfjes. Als de aardappelen beetgaar zijn afgieten en in plakken snijden.
Kwast een grote ovenschaal in met olijfolie en leg om en om een plakje aardappel en een plakje tomaat in de schaal. Als je wat plakjes tekort komt verdeel je het een beetje en heb je wat over steek je de resterende plakjes ergens tussen.
Hak de kruiden (met name de rozemarijn) fijn met een scherp koksmes.
Besprenkel tomaten en aardappelen met olijfolie en bestrooi met peper, zout en de kruiden.
Zet 20-25 minuten in het midden van de oven. Zowel de tomaten als aardappelen mogen een beetje een kleurtje krijgen, maar het is allemaal al gaar dus na een kwartier even in de gaten houden.


Heerlijk met een karbonaadje of verse worst en een frisse salade!

Laat het smaken.

Reacties