BANANEN BONBONS

Ja je kan bonbons kopen met banaan. Heel veel verschillende zelfs. Maar wat is er nou leuker dan je gasten te verwennen met een schaaltje eigen gemaakt bananen bonbons?
Simpele ingrediënten en je hoeft hier geen chef-kok voor te zijn.

Nodig voor 20 stuks
2 rijpe bananen (niet bruin)
200 gram pure chocolade
5 el Pindakaas karamel zeezout


Pel de bananen en zorg dat je de "draadjes" goed verwijderd. Snij de bananen in mooie plakjes. De kontjes kan je beter niet gebruiken. Niet weggooien en gewoon lekker opsnoepen.
Doe tussen twee schijfjes banaan een flinke theelepel pindakaas. Je kan ook gewone pindakaas nemen maar met karamel zeezout doet het wel erg goed in combinatie met de banaan en de pure chocolade.
Je hebt nu een soort fruithamburgertjes (zie foto onderaan dit recept) die al lekker op zich zijn!
De banaan is echter zeer kwetsbaar en de pindakaas erg zacht. Leg de schijfjes een uurtje in de vriezer.
Vlak voor je ze uit de vriezer haalt smelt je de chocolade. Uiteraard au bain marie.
Haal de banenpakketjes met een vork 1 voor 1 door de gesmolten chocolade. Ik leg ze dan op twee satéstokjes zodat ze makkelijk van de ondergrond (bakpapier is wel handig) te verwijderen zijn.
Ze hoeven niet perfect te zijn want ieder mag zien dat dit zelf gemaakte lekkernijen zijn.
Laat goed afkoelen voor je ze consumeert. Door de zachte vulling blijven ze kwetsbaar en een uur op tafel in een erg warme kamer is niet verstandig.
De kans dat ze het een uur volhouden is sowieso erg klein, want als je hier van begint te snoepen ben je niet te houden.
Lekker met Bali koffie of koffie verkeerd.

Smullen maar!


Reacties