SPEKLAPPEN KETJAP

Gevaarlijk lekker gerechtje wat ook nog eens door een ieder klaar gemaakt kan worden. Hier hoef je geen culinair goochelaar voor te zijn.

Nodig voor 4 personen
4 flinke speklappen
1 grote ui
1 theelepel djahe
1 a 2 teentjes knoflook
1 tl sambal oelek
1 el bruine suiker
1/2 kopje ketjap manis (zoet dus)
beetje olie/boter

Snij de speklappen in repen van twee centimeter en bak ze mooi bruin in een beetje olie of boter. Ik doe altijd half/half.
Snij de ui in halve maantjes en voeg toe aan de speklappen. Laat even goed sudderen dat de ui mooi zacht en een beetje bruin is.
Hak de knoflook fijn en voeg toe. Nu kunnen ook de djahe, sambal, suiker en ketjap bij de speklappen.
Roer goed door en voeg een beetje water toe. Nu mag het nog zeker een kwartier rustig pruttelen en het vocht mag best een beetje dik worden.

Lekker bij de nasi maar ook in een pitabroodje met een paar schijfjes komkommer.

Reacties