Klassiekertje die je ook met ander fruit en zelfs groente kan maken. Ik had appels gehaald om zelf appelmoes te maken, maar heb al een enorme pan zuur vlees en een stamp voor een heel weeshuis.
Dus het oorspronkelijke toetje (klinkt toch beter dan dessert) blijft in de vriezer en van de appel heb ik een tarte tatin gemaakt
Nodig voor 8 porties
200 gram kristal suiker
3 el honing
beetje water
3 grote appels geschild en in mooi dunne partjes
4 plakjes bladerdeeg
Doe alle suiker met een beetje water in een stevige steelpan en laat langzaam karameliseren. Voeg de honing toe.
Let op gesmolten suiker is erg heet! Daarnaast kan je het snel verprutsen als het TE warm wordt. Heb je geen thermometer zorg dan dat de suiker niet te donker wordt.
Neem een silicone taartvorm van circa 22 centimeter en bestrijk heel dun met boter. Giet er de helft van de karamel op de bodem en bekleed met de partjes appel.
Je kan daar een heel kunstwerkje van maken maar bedenk dat het een home made taart is en dat mag gezien worden.
Giet de rest van de karamel over de appelpartjes.
Leg de 4 plakjes bladerdeeg op een grote snijplank zodat er één grote plak ontstaat. Druk de naden goed aan.
Leg de plak deeg op de appels en werk de randjes mooi egaal naar binnen.
Nu 25 minuten op 190 graden in een voorverwarmde oven.
Als je de taart uit de oven haalt moet deze goed afkoelen voor je hem om kan draaien.
Ook lekker met een bolletje vanille-ijs.
Dus het oorspronkelijke toetje (klinkt toch beter dan dessert) blijft in de vriezer en van de appel heb ik een tarte tatin gemaakt
Nodig voor 8 porties
200 gram kristal suiker
3 el honing
beetje water
3 grote appels geschild en in mooi dunne partjes
4 plakjes bladerdeeg
Doe alle suiker met een beetje water in een stevige steelpan en laat langzaam karameliseren. Voeg de honing toe.
Let op gesmolten suiker is erg heet! Daarnaast kan je het snel verprutsen als het TE warm wordt. Heb je geen thermometer zorg dan dat de suiker niet te donker wordt.
Neem een silicone taartvorm van circa 22 centimeter en bestrijk heel dun met boter. Giet er de helft van de karamel op de bodem en bekleed met de partjes appel.
Je kan daar een heel kunstwerkje van maken maar bedenk dat het een home made taart is en dat mag gezien worden.
Giet de rest van de karamel over de appelpartjes.
Leg de 4 plakjes bladerdeeg op een grote snijplank zodat er één grote plak ontstaat. Druk de naden goed aan.
Leg de plak deeg op de appels en werk de randjes mooi egaal naar binnen.
Nu 25 minuten op 190 graden in een voorverwarmde oven.
Als je de taart uit de oven haalt moet deze goed afkoelen voor je hem om kan draaien.
Ook lekker met een bolletje vanille-ijs.
Reacties
Een reactie posten