VERSIERDE ROOKVLEES SANDWICH

Afgelopen week met m'n lief in Gouda wezen shoppen en daar deze sandwich als lunch gegeten. Heerlijk en ik wil dit gerechtje graag met jullie delen want het is echt een heerlijke lunch.

Lunch voor 4 personen:
8 stoere bruine boterhammen
4 eieren
2 rijpe avocado's
12-16 dunne plakjes runderrookvlees
4 el mayonaise
4 tl fijne moster
zout
gemalen peper

Kook de eieren, af laten koelen en pellen. Rooster de boterhammen licht. Meng de mayonaise met de mosterd en smeer een heel dun laagje op de boterhammen.
Neem 4 lunchbordjes en leg op ieder bordje twee boterhammen. Bedek de boterhammen met plakjes rookvlees.
Eieren in dunne plakjes snijden dat kan evt met een eiersnijder.
Snij de avocado's aan de zijkant in en draai de twee helften een kwartslag. Met een mesje tik je de pit er dan zo uit.
Lepel het vruchtvlees uit de schil en snij de avocado helften in mooie plakjes.
Leg om en om een plakje ei en avocado op het rookvlees. Beetje zout en wat gemalen peper maken het af.

Heerlijk met een goede thee maar als er die middag niks meer op het programma staat dan past hier ook prima een wit wijntje bij.

Als je boterhammen van de korst ontdoet en in 4-6 stukjes snijdt kan je hier ook prima tapas van maken en daar ga je je gasten echt een plezier mee doen.


Reacties