Gewoon een paar winterpenen wat bouillon en wat kruiden. Plat brood erbij en smullen maar.
Dit kan niet mislukken en je hebt grote vrijheid om te spelen met de hoeveelheden.
Gerecht is universeel inzetbaar van maaltijdsoep tot lunch of als leuk voorafje.
Nodig voor 4 porti's (als lunch)
Voor de soep
1 ui in snippers
750 gram wortelen geraspt en in stukken
1 liter groentebouillon
2 el kerriepoeder
1 el worcestersaus
klontje boter
vers gemalen peper
limoen
Voor het brood
300 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram yoghurt
2 tl zout
1 el kwarwijzaad
scheutje olijfolie
Begin met de soep en als deze even staat te pruttelen kan je aan het brood beginnen.
Fruit de ui met de kerriepoeder in een klontje boter. Voeg de wortelen toe en laat heel even meebakken en voeg dan de bouillon en worcestersaus toe.
Laat het geheel een kwartier tegen de kook aan staan.
Na een kwartier haal de de staafmixer door de pan en maak je er een mooie gladde massa van. Je kan de soep nog door een zeef laten passeren, maar ik kook liever wat authentieker met een wat stoerder resultaat.
Zorg dat het niet heel erg gaat staan koken want dan verdampt er teveel vocht. Een beetje water toevoegen kan natuurlijk altijd maar de soep hoort flink lobbig te zijn.
Breng op smaak met een beetje vers gemalen peper en gebruik het limoentje als een frisse garnering.
Doe voor het brood alle ingrediënten in een kom en kneed het geheel goed door. Exacte hoeveelheden voor de ingrediënten voor het brood zijn wat lastig te geven omdat vooral er een enorme diversiteit aan yoghurt is.
Na een paar minuten kneden (mag in de machine) moet het een mooi soepel maar stevig deeg zijn. Plakt het teveel voeg je wat bloem toe en als het nog teveel kruimelt dan wat water.
Rol het deeg uit tot een rechthoekige plak van circa een halve centimeter en snij er driehoeken van.
Bak ze in een droge (geen boter of olie!!!) pan in 6 minuten (3 aan beide kanten) mooi gaar.
Soep en brooddeeg zijn allebei een dag eerder te maken en dan staat deze lunch in een kwartier op tafel.
De kerrie waardeert deze wortelsoep enorm op het karwijzaad zorgt dat het brood ook net even specialer wordt.
Smullen maar!
Dit kan niet mislukken en je hebt grote vrijheid om te spelen met de hoeveelheden.
Gerecht is universeel inzetbaar van maaltijdsoep tot lunch of als leuk voorafje.
Nodig voor 4 porti's (als lunch)
Voor de soep
1 ui in snippers
750 gram wortelen geraspt en in stukken
1 liter groentebouillon
2 el kerriepoeder
1 el worcestersaus
klontje boter
vers gemalen peper
limoen
Voor het brood
300 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram yoghurt
2 tl zout
1 el kwarwijzaad
scheutje olijfolie
Begin met de soep en als deze even staat te pruttelen kan je aan het brood beginnen.
Fruit de ui met de kerriepoeder in een klontje boter. Voeg de wortelen toe en laat heel even meebakken en voeg dan de bouillon en worcestersaus toe.
Laat het geheel een kwartier tegen de kook aan staan.
Na een kwartier haal de de staafmixer door de pan en maak je er een mooie gladde massa van. Je kan de soep nog door een zeef laten passeren, maar ik kook liever wat authentieker met een wat stoerder resultaat.
Zorg dat het niet heel erg gaat staan koken want dan verdampt er teveel vocht. Een beetje water toevoegen kan natuurlijk altijd maar de soep hoort flink lobbig te zijn.
Breng op smaak met een beetje vers gemalen peper en gebruik het limoentje als een frisse garnering.
Doe voor het brood alle ingrediënten in een kom en kneed het geheel goed door. Exacte hoeveelheden voor de ingrediënten voor het brood zijn wat lastig te geven omdat vooral er een enorme diversiteit aan yoghurt is.
Na een paar minuten kneden (mag in de machine) moet het een mooi soepel maar stevig deeg zijn. Plakt het teveel voeg je wat bloem toe en als het nog teveel kruimelt dan wat water.
Rol het deeg uit tot een rechthoekige plak van circa een halve centimeter en snij er driehoeken van.
Bak ze in een droge (geen boter of olie!!!) pan in 6 minuten (3 aan beide kanten) mooi gaar.
Soep en brooddeeg zijn allebei een dag eerder te maken en dan staat deze lunch in een kwartier op tafel.
De kerrie waardeert deze wortelsoep enorm op het karwijzaad zorgt dat het brood ook net even specialer wordt.
Smullen maar!
Reacties
Een reactie posten