Er gaat natuurlijks niets boven zelfgemaakte BBQ-saus maar sommige mensen (vooral kinderen) vinden deze te sterk van smaak. Gerookte paprikapoerder, knoflook en whiskey zijn daar doorgaans de schuldigen van. Bij m'n blogje over spareribs heb ik een recept geplaatst van een stoere BBQ-saus en nu is het de buurt aan een milde wat meer toegankelijkere variant.
Nodig voor een sauskom vol:
1 ui
klontje boter
1 tl zoete paprikapoeder
2 el balsamico azijn
3 el bruine suiker
1 el fijne Dyon mosterd
kopje tomatenketchup
1 el Worcestersaus
gemalen peper
zout
water
Snipper de ui in fijne blokjes en stoof rustig in een klontje boter tot ze mooi zacht is. Als je kleine blokje hebt gemaakt gaat dat vrij snel.
Voeg de balsamico (dit hoeft niet de beste te zijn), bruine suiker, paprikapoeder toe aan de ui met evt een klein scheutje water. Laat een kwartier op een laag vuur pruttelen.
Voeg daarna de mosterd, tomatenketchup en Worcestersaus toe en roer goed door. Laat nog even rustig pruttelen en breng op smaak met peper en zout.
Is de saus te dik dan beetje water toevoegen en goed doorroeren. Is de saus te dun dan heel rustig in laten koken tot de gewenste dikte is bereikt.
Zout is eigenlijk niet nodig en doorgaans zonde van de smaak. Pas ook op met peper want het idee was dat dit een milde BBQ-saus gaat worden.
Warm serveren in een kleine stoer gietijzer steelpannetje of koud laten worden en in leuke schaaltjes of potjes op tafel zetten.
Deze milde variant doet het erg goed bij wat luxer vlees (ossenhaas, entrecote en picanha) maar in koude vorm ook uitermate geschikt voor fondue of gourmet.
Smullen dan maar................
Nodig voor een sauskom vol:
1 ui
klontje boter
1 tl zoete paprikapoeder
2 el balsamico azijn
3 el bruine suiker
1 el fijne Dyon mosterd
kopje tomatenketchup
1 el Worcestersaus
gemalen peper
zout
water
Snipper de ui in fijne blokjes en stoof rustig in een klontje boter tot ze mooi zacht is. Als je kleine blokje hebt gemaakt gaat dat vrij snel.
Voeg de balsamico (dit hoeft niet de beste te zijn), bruine suiker, paprikapoeder toe aan de ui met evt een klein scheutje water. Laat een kwartier op een laag vuur pruttelen.
Voeg daarna de mosterd, tomatenketchup en Worcestersaus toe en roer goed door. Laat nog even rustig pruttelen en breng op smaak met peper en zout.
Is de saus te dik dan beetje water toevoegen en goed doorroeren. Is de saus te dun dan heel rustig in laten koken tot de gewenste dikte is bereikt.
Zout is eigenlijk niet nodig en doorgaans zonde van de smaak. Pas ook op met peper want het idee was dat dit een milde BBQ-saus gaat worden.
Warm serveren in een kleine stoer gietijzer steelpannetje of koud laten worden en in leuke schaaltjes of potjes op tafel zetten.
Deze milde variant doet het erg goed bij wat luxer vlees (ossenhaas, entrecote en picanha) maar in koude vorm ook uitermate geschikt voor fondue of gourmet.
Smullen dan maar................
Reacties
Een reactie posten