KROKETTEN VAN POLENTA

Ik blijf polenta een lastig product vinden, maar ben er daardoor juist enorm door gefascineerd. Afgelopen weekend als geëxperimenteerd met polentafrietjes en nu is het de beurt aan de kroketjes.

Nodig voor een schaal vol
100 gram maismeel
0,5 liter bouillon
1 ei
paneermeel
verse peterselie
peper & zout
frituurpan

Laat het maismeel goed garen in de bouillon. Als het goed is blijft er een mooie stevige massa over. Is deze te nat dan wat maismeel toevoegen en te droog nog wat bouillon.
Versnipper de peterselie en meng door de polenta. Breng op smaak met peper en zout.
Polenta is van zichzelf vrij lafjes en kan best wat hebben.
Rol er mooie rolletjes van. Niet te groot. Het formaat van de kant en klaar aardappelkroketjes is wel een mooi uitgangspunt.
Kluts het ei en haal de rolletjes 1 voor 1 door het ei en daarna door de paneermeel.
Frituur ze in 4 minuten op 170 graden mooi bruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Lekker bij goulash of ander stoofvlees maar ook prima als snack met een grove mosterd, een goede tomatenketchup of aioli.


Reacties