FUDGE BOOMSTAMMEN

Dit weekend hebben we de kookclub op bezoek en is het thema België. Voor bij de koffie maak ik dan een aantal verschillende "Belgische" bonbons. Geen hoge school chocolaterie maar een heel doenbaar recept zijn deze fudge boomstammen

Nodig voor een flink schaaltje vol
Blikje gecondenseerde melk
75 gram boter
150 gram lichtbruine basterdsuiker
2 tl vanille-extract
1 tl zeezout
150 gram pure chocolade

Smelt de boter langzaam en voeg de gecondenseerde melk, de suiker, vanille en zout toe. Laat heel langzaam warm worden. Neem een extra dikke pan en blijf op een heel laag vuur goed roeren.
Bedenk dat het veel en veel warmer wordt dan kokend water! Oppassen dus!
Blijf goed roeren en na een minuut of vijf kan het vuur wel uit en dan nog een vijf minuten blijven roeren en dan wordt het een stevige massa.
Stort het geheel uit op een stuk bakpapier en laat goed afkoelen.
Snij het geheel in 5 gelijke stukken en rol deze tot lange worsten (iets dikker dan een knakworst) en leg ze in de vriezer op een kunststof snijplank.
Smelt nu de chocolade (au bain marie).
Als de fudge rollen mooi koud zijn haal je ze uit de vriezer en kwast je ze in met gesmolten chocolade. Uiteraard in de lengte om een mooi boomschorseffect te krijgen.
De chocolade stolt snel omdat de fudge koud is. Even terug in de vriezer voor een paar minuten en dan de rollen draaien en de andere kant bewerken met de chocolade.
Eventueel doe je het nog een keer want het mag best een wat dikke "boomschors" worden. Ga gewoon door tot je chocolade op is.
Als je klaar bent met kwasten dan goed af laten koelen en daarna in mooie stukjes snijden.

Erg lekker met slow koffie!



Reacties