DUIVELSE CHOCOLAATJES

Wie van chocolade houdt en van pepers gaat dit wel weten te waarderen. Aantal jaar geleden heb ik eens een tablet chocolade met chilipepers gekregen en afgelopen zomer op Bali het ook een keer gegeten.
Erg lekker en eigenlijk best simpel om te maken

Nodig voor 8 grote bonbons
125 gram pure chocolade
2 tl tabasco of soortgelijke pepersaus
Silicone bonbonvorm

Smelt de chocolade au bain marie en als deze goed gesmolten is voeg je de tabasco toe. Druppel het verspreid over de chocolade en zorg dat je het goed mengt. Je wil natuurlijk voorkomen dat de tabasco geconcentreerd op één plaats gaat zitten.
Schep de gesmolten chocolade in de silicone vorm en strijk deze met een koksmes glad af.
Zet de vorm voor een paar uur in de koelkast tot de chocolaatjes mooi hard zijn geworden.
Voorzichtig uit de vorm drukken en smullen maar.
Voordeel van deze chocolaatjes? Hier eet je er geen tien achter elkaar van op!

Reacties