We gaan richting Sinterklaas dus speculaas begint weer helemaal hot te worden.
Leuk om dus weer wat met speculaas te gaan doen.
Ik heb een variant gemaakt op rocky road en chocolami.
De basis blijft natuurlijk chocolade maar als vulling heb ik speculaas gebruikt.
Een eerste test was bemoedigend dus maar eens een echt werkstukje geknutseld.
Nodig voor 8-10 porties:
200 gram chocolade puur (in stukjes)
stukje witte chocolade als garnering
75 gram roomboter
2 eetlepels stroop
15 speculaasjes in brokjes
5 speculaasjes zeer fijn gehakt
steekring
bakpapier
gietijzeren pannetje
Smelt de boter in het pannetje en voeg daarna de pure chocolade toe. Als je geen dik gietijzeren pannetje hebt zal je de chocolade au bain marie moeten smelten.
Neem in ieder geval de laagste stand van het gas. Als het pannetje goed heet is kan het vuur meestal wel uit.
Voeg de stroop toe en daarna de speculaas. Meng het geheel goed.
Zet de steekring op een bord en druk er een vel bakpapier in zodat bodem en zijkanten goed bedekt zijn. Stort het chocolade mengsel in de ring en zorg dat er geen grote luchtbellen zijn. Af laten koelen in de koelkast. Liefst een nacht.
Smelt vervolgens een beetje witte chocolade en versier de bovenkant.
In kleine puntjes snijden en serveren op kleine schoteltjes.
Zeer machtige maar heerlijke surprise bij een goeie kop koffie na een stevige herfstwandeling.
Leuk om dus weer wat met speculaas te gaan doen.
Ik heb een variant gemaakt op rocky road en chocolami.
De basis blijft natuurlijk chocolade maar als vulling heb ik speculaas gebruikt.
Een eerste test was bemoedigend dus maar eens een echt werkstukje geknutseld.
Nodig voor 8-10 porties:
200 gram chocolade puur (in stukjes)
stukje witte chocolade als garnering
75 gram roomboter
2 eetlepels stroop
15 speculaasjes in brokjes
5 speculaasjes zeer fijn gehakt
steekring
bakpapier
gietijzeren pannetje
Smelt de boter in het pannetje en voeg daarna de pure chocolade toe. Als je geen dik gietijzeren pannetje hebt zal je de chocolade au bain marie moeten smelten.
Neem in ieder geval de laagste stand van het gas. Als het pannetje goed heet is kan het vuur meestal wel uit.
Voeg de stroop toe en daarna de speculaas. Meng het geheel goed.
Zet de steekring op een bord en druk er een vel bakpapier in zodat bodem en zijkanten goed bedekt zijn. Stort het chocolade mengsel in de ring en zorg dat er geen grote luchtbellen zijn. Af laten koelen in de koelkast. Liefst een nacht.
Smelt vervolgens een beetje witte chocolade en versier de bovenkant.
In kleine puntjes snijden en serveren op kleine schoteltjes.
Zeer machtige maar heerlijke surprise bij een goeie kop koffie na een stevige herfstwandeling.
Reacties
Een reactie posten