ROCKY ROAD MET MALTESERS

In het verleden meerdere varianten van Rocky Road gemaakt. Ik kwam een variant tegen met Maltesers en dat sprak mij aan. Zelf al een Tiramisu met Maltesers gemaakt en deze coco-ballen doen het erg goed in een dessert of gebakje.
Let op het is heel machtig en onderstaande hoeveelheid kan je gerust halveren als je met z'n vieren bent

Nodig voor 8-10 porti's
150 gram Maltesers
150 gram pure chocolade
150 gram melk chocolade
150 gram roomboter
5 el stroop
150 gram maria kaakjes
Rechte schaal
Bakpapier

Hak de Mariakaakjes fijn maar en mogen best nog wat grotere stukken tussen zitten. Bekleed een rechte schaal met bakpapier.
Hak de chocolade fijn en smelt deze met de boter au bain-marie.
Als het een mooie egale pap is kan het vuur uit en kan je de stroop erdoor mengen.
Vervolgens kunnen de Maria kaakjes erdoor. Doe dat niet in één keer maar in drie a vier keer zodat je het goed gemengd krijgt. Meng nu 2/3 van de Maltesers door de massa en stort het geheel in de schaal.
Smeer het geheel vlak uit en druk de resterende Maltesers in de bovenzijde.
Zet een uur in de koelkast en snij dan in porties en zet daarna nog twee uur weg om mooi uit te harden.
Lekker bij de koffie of een prima dessert maar geloof me................dan moet je niet te stevig hebben gegeten.


Reacties