POLENTAFRIET

Tijdens het wandelen in de bergen en het skiën meermaals polenta gegeten. Ook m'n Italiaanse fietsvrienden hebben mij het meermaals voorgezet.
Ik vind het niet vies maar echt wild ben ik er niet van. Ik vind het doorgaans wat lafjes. Met goulash of iets dergelijks is het meestal wel binnen te houden, maar echt feestelijk vind ik het niet.
Ik probeer het overigens wel iedere keer opnieuw maar een 8 heb ik nog nooit uitgedeeld.
De polenta die ik hier presenteer gaat in het gemiddelde gezin echt een 9 zo niet een 10 opleveren.

Nodig als snack voor 4 personen
150-200 gram polenta
olijfolie
1 el droge rozemarijn
1 el milde paprikapoeder
Gemalen zout naar smaak


Check of de polenta op smaak is. Anders een beetje zout toevoegen. Ik ben tegen het gebruik van teveel zout maar laffe hapjes is ook niks.
Smeer de polenta uit op een grote snijplank en laat goed afkoelen. Zet de oven op 210 graden en leg een stuk bakpapier op een bakplaat.
Kwast met een keukenkwast het bakpapier in met olijfolie.
Snij de plak polenta in frietjes. Met een nat koksmes (GEEN kartelmes!) gaat dat het beste.
Leg de frietjes op het bakpapier en besprenkel met nog een beetje olijfolie. Strooi er de rozemarijn en paprikapoeder over en dan voor 25 minuten in de oven.
Na 15 minuten een paar keer omkeren.

Zolang ze in de oven liggen worden ze niet super knapperig. Als ze mooi bruin zijn leg je de polenta-frietjes op ruim keukenpapier om uit te lekken.
Doe er wat gemalen zout over.
Lekker als snack met een beetje knoflookmayonaise en komkommerstaafjes.

Lekker? Ze waren zojuist in vijf minuten op!





Reacties