OREO MASCARPONE DESSERT

Ik had nog nooit van m'n leven Oreo koekjes gegeten. Dat terwijl je er tegenwoordig niet meer omheen kan komen. Ik zie ze echt overal!
Lekkere koekjes en die vragen om wat leuks mee te doen.

Nodig voor 6-8 beschaafde porties:
1 doosje Oreo koekjes
1/4 l slagroom
scheutje melk
250 gram mascarpone
3 el bruine suiker
125 gram chocolade puur

Zet 6-8 kleine ovenschaaltjes of mooie whisky tumblers klaar.
Neem 8 Oreo koekjes en trek ze uit elkaar. Schraap de creme van de koekjes en doe deze in een schaal. Hak de 16 halve koekjes in een keukenmachine tot fijne kruimels.
Verdeel de kruimels over de bodem van de schaaltjes.
Spatel de mascarpone met de crème uit de koekjes goed door elkaar. Spatel daarna de helft van de slagroom door de mascarpone en bruine suiker.
Als de massa te dik is mag er een klein scheutje melk door.
Verdeel het mascarpone mengsel over de schaaltjes, maar zorg dat er ruimte blijft voor een laagje chocolade.
Zet de schaaltjes in de koelkast en laat 2 uur opstijven.
Verwarm de rest van de slagroom met een klein scheutje melk zonder dat het geheel gaat koken. 60 graden is echt warm zat. Hak de chocolade fijn en voeg beetje bij beetje toe aan de warme slagroom.
Meestal kan het vuur dan wel uit, maar wel goed door elkaar mengen tot een mooi egaal papje.
Haal de schaaltjes uit de koelkast en breng op ieder schaaltje een mooi laagje chocolade aan.
Ik hou dan een lepel boven het schaaltje en giet de lepel vol en kiep dan de lepel om. Dat 2-3 keer per schaaltje.
Zet daarna opnieuw een uurtje in de koelkast. Voor het serveren steek je een Oreo koekje in de chocolade. Leuk ter decoratie maar je laat gelijk zien wat er in deze surprise zit verwerkt.

Uiteraard kan je dit dessert ook in een grote vorm maken en als een soort taart serveren. Passende porties maken is voor de weegschaal echter wel een beter idee, want dit Oreo toetje is gevaarlijk lekker. Heel gevaarlijk zelfs......



Reacties