OOSTERSE TIRAMISU

Of er nog heel veel overblijft van het originele recept is natuurlijk de vraag. Toch was het oorspronkelijke idee wel degelijk gebaseerd op Tiramisu.
Regelmatig maak ik varianten op Tiramisu. Zo maak ik regelmatig Tiramisu met aardbeien en ook de moleculaire keuken heb ik al eens gebruikt voor een variant.

Dit weekend eters en daar maak ik onder andere Sweet & Sour voor. De variant met kip dit keer.
Wat doen we als dessert is dan een logische vraag. Tiramisu klonk het in koor. Ja daar heb ik wel wat ervaring mee, maar het is toch leuk om regelmatig wat anders te proberen.
Dus ik riep heel stoer: Prima..................maar dan een Oosterse Tiramisu!

Dus chocolade en koffie mogen blijven en banaan en kokos voeg ik toe. Beide wel op een speelse manier en ben zelf erg content met het resultaat.

Nodig voor 6-8 personen:
125 ml slagroom
250 gram mascarpone
4 eetlepels bruine suiker
1 tl 5 spice kruiden
1 Pak kokosmakronen
1 kopje sterke koffie
tablet pure chocolade
1-2 bananen

Slagroom met suiker en 5 spice kruiden kloppen en door de mascarpone spatelen. Neem een cakeblik en bekleed dit met vershoudfolie
Breng een laag van het mascarpone mengsel aan. Haal de ouwel van de kokosmakronen en doop een aantal in de koffie en leg op het mengsel. Doe nu de rest van het mengsel in het cakeblik en breng een tweede laag gedrenkte kokosmakronen aan.
Zet het cakeblik minimaal vier uur in de koelkast. Even in de vriezer kan ook.
Stort - als het geheel stijf genoeg is - het blik om op een mooie schaal.
Schaaf van de achterzijde van het tablet chocolade mooie krullen. Kan met een koksmes maar ook gewoon met een kaasschaaf.
Strooi de krullen op de bovenzijde van de "cake". Garneer de zijkanten met dunne schijfjes banaan en verras je gasten met deze Oosterse Tiramisu.
Zal nog een lastig gesprek zijn om te verdedigen dat het een Tiramisu is, maar over de smaak zal beslist geen misverstand zijn.
De makronen maken het overigens wel tot een zeer machtig dessert dus bescheiden plakjes zullen je gasten beter weten te waarderen dan een enorm stuk. Lekker met een bakje Indonesische koffie!

Vind je de kokosmakronen te machtig. Bijvoorbeeld als je dit dessert seveert na een stevig maaltijd. Neem dan lange vingers die je doopt in koffie met kokoslikeur.

Selaman makan...of....buon appetito.......

Reacties