FETA OLIJVENCAKE

Gister als introducé mee geweest naar een kookclub. Ik ben al helemaal geen verenigings-mens en voor uniformen ben ik allergisch. Een uniform is bij de serieuze kookclubs verplicht en dan is het mij even te serieus.
Als hobbykok kook ik graag mooi, maar ik kook vooral graag lekker en als we zaken te serieus nemen ben ik niet geschikt.
Het leven bestaat al uit te veel regels en procedures en koken is een hobby en wat mij betreft bestaan hobby's uit zo min mogelijk regels.
Grappig is dat ik dan mensen zie die juist voldoening halen uit het volgen van zoveel mogelijk regels.
Dat maakte het tot een leuke avond. Andere mensen, andere inzichten en daar wordt ik altijd wel blij van, maar lid worden gaat me dan net even te ver.
Erg leuk en gezellig staan koken, lekker gegeten en een aantal fantastisch wijnen gedronken.
Een van de recepten van de bijgerechten wil ik jullie niet onthouden.
Normaal knutsel (of bedenk ze zelf) ik aan recepten voor ik ze op deze blog zet, maar deze neem ik eens schaamteloos over.
Deze hartige cake werd als bijgerecht geserveerd en is wat mij betreft zeer universeel inzetbaar. Ik heb zelf al eens een soortgelijke cake gemaakt waarbij de feta vervangen was door rauwe ham.

225 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram Parmezaanse kaas
3 grote eieren
100 ml olijfolie
100 ml witte wijn
100 gram feta
100 gram zongedroogde tomaatjes
50 gram olijven
peper  uit de molen
kleine cake vorm

Warm de oven voor op 160 graden.
Zeef het bakmeel en rasp de Parmezaanse kaas. Meng het bakmeel met de Parmezaanse kaas, eieren , olijfolie en wijn tot een glad beslag.
Breng op smaak met peper uit de molen en voeg de fijngesneden feta , de in schijfjes gesneden olijven en de klein gesneden zongedroogde tomaatjes toe.
Bekleed het cakeblik met bakpapier en giet het beslag erin. Bak de cake in ca. 45 a 50 min op 160 graden. Laat de cake 5 minuten rusten voor je hem uit de vorm stort. Goed af laten koelen en dan mooi plakken snijden.

Lekker bij koude soep of als tapas serveren met een schaal met salami en rauwe ham.

Laat het smaken!

Reacties