Als je gasten hebt die niet snel vol zitten is dit een ideaal dessert. Een killer in de categorie "death by chocolate".
Het concept is simpel. We nemen drie soorten chocolade en een flinke bak slagroom en gooien dat op een gestructureerde wijze in een cakeblik.
Nodig voor 6 mega porti's:
1/2 liter slagroom
suiker
125 gram witte chocolade
125 gram melk chocolade
125 gram pure chocolade
Klop de slagroom met een beetje suiker goed stijf. Bekleed een klein cakeblik met vershoudfolie.
Tip: maak het blik een beetje nat blijft de folie mooi plakken.
Smelt een van de chocolades. Het liefst au bain marie. Let anders goed op dat het niet te snel gaat.
Spatel een derde van de slagroom door de gesmolten chocolade en stort het goedje in het cakeblik.
Uurtje in de vriezer en dan laag twee op dezelfde wijze en vervolgens laag drie.
Daarna een uurtje of zes in de vriezer.
Voor het maken van porti's is het handig om de terrine met een nat mes te snijden. Met dit soort desserts doe ik dat ruim vooraf. Snij plakken en deze doe ik in een boterhamzakje en zet ze dan terug in de vriezer.
Haal ze uit de vriezer als je het hoofdgerecht serveert. Leg ze plat op een dessert bord. Evt garneren met cacaopoeder, aardbeien en basilicum.
Tip voor whisky liefhebbers:
Doe door iedere laag een andere whisky. Hoeft maar een half glaasje te zijn. Bijvoorbeeld door de witte chocolade een Lowland. Een Auchentoshan wood doet het erg goed bij witte chocolade. In de melk laag mag wel een Speyside. Daar is de keus natuurlijk enorm maar een Strathisla pept de chocolade naar grote hoogte. Neem lekker zo'n een glaasje als je het staat te maken!
De laag met pure chocolade mag wel een echte uitdaging worden en dan gaan we voor de whisky naar eiland Islay. Wie voor niet te heftig gaat neemt eventueel een Bowmore.
Wil je dit dessert echter tot het ideale stoere mannen toetje promoveren ga je natuurlijk voor een Ardbeg, Coal Ila of een Laphroaig.
Het concept is simpel. We nemen drie soorten chocolade en een flinke bak slagroom en gooien dat op een gestructureerde wijze in een cakeblik.
Nodig voor 6 mega porti's:
1/2 liter slagroom
suiker
125 gram witte chocolade
125 gram melk chocolade
125 gram pure chocolade
Klop de slagroom met een beetje suiker goed stijf. Bekleed een klein cakeblik met vershoudfolie.
Tip: maak het blik een beetje nat blijft de folie mooi plakken.
Smelt een van de chocolades. Het liefst au bain marie. Let anders goed op dat het niet te snel gaat.
Spatel een derde van de slagroom door de gesmolten chocolade en stort het goedje in het cakeblik.
Uurtje in de vriezer en dan laag twee op dezelfde wijze en vervolgens laag drie.
Daarna een uurtje of zes in de vriezer.
Voor het maken van porti's is het handig om de terrine met een nat mes te snijden. Met dit soort desserts doe ik dat ruim vooraf. Snij plakken en deze doe ik in een boterhamzakje en zet ze dan terug in de vriezer.
Haal ze uit de vriezer als je het hoofdgerecht serveert. Leg ze plat op een dessert bord. Evt garneren met cacaopoeder, aardbeien en basilicum.
Tip voor whisky liefhebbers:
Doe door iedere laag een andere whisky. Hoeft maar een half glaasje te zijn. Bijvoorbeeld door de witte chocolade een Lowland. Een Auchentoshan wood doet het erg goed bij witte chocolade. In de melk laag mag wel een Speyside. Daar is de keus natuurlijk enorm maar een Strathisla pept de chocolade naar grote hoogte. Neem lekker zo'n een glaasje als je het staat te maken!
De laag met pure chocolade mag wel een echte uitdaging worden en dan gaan we voor de whisky naar eiland Islay. Wie voor niet te heftig gaat neemt eventueel een Bowmore.
Wil je dit dessert echter tot het ideale stoere mannen toetje promoveren ga je natuurlijk voor een Ardbeg, Coal Ila of een Laphroaig.
Reacties
Een reactie posten