Eenvoudig te maken en erg leuk om te serveren zijn deze zomerse bruschetta's. Uiteraard kan je eindeloos combineren, maar de hier gepresenteerde variant doet het echt erg goed.
Nodig voor een grote schaal vol
1 ciabatta afbakbrood
bakje kruidenkaas
150 gram rauwe ham
paar radijsjes in dunne plakjes
wat kiemgroente
peper uit de molen
citroen
Verwarm de oven op 200 graden en snij de ciabatta in sneetjes van 1,5 cm en leg ze op een bakrooster.
Bak ze nu mooi goudbruin in circa 6 minuten. Let goed op per merk afbakbrood kan het een paar minuten schelen.
Laat ze afkoelen en besmeer ze met een laagje kruidenkaas. Doe op alle bruschetta's een reepje rauwe ham en garneer met kiemgroente en een paar schijfjes radijs. Beetje gemalen peper en evt een paar druppels citroen.
Heerlijk met een glaasje witte wijn en een dergelijk bruschetta is bruikbaar als voorgerecht, maar doet het natuurlijk ook uitstekend als snack en in een tapas-buffet.
Variant: vervang de rauwe ham door gerookte zalm. De witte wijn mag dan blijven!
Smakelijk!
Nodig voor een grote schaal vol
1 ciabatta afbakbrood
bakje kruidenkaas
150 gram rauwe ham
paar radijsjes in dunne plakjes
wat kiemgroente
peper uit de molen
citroen
Verwarm de oven op 200 graden en snij de ciabatta in sneetjes van 1,5 cm en leg ze op een bakrooster.
Bak ze nu mooi goudbruin in circa 6 minuten. Let goed op per merk afbakbrood kan het een paar minuten schelen.
Laat ze afkoelen en besmeer ze met een laagje kruidenkaas. Doe op alle bruschetta's een reepje rauwe ham en garneer met kiemgroente en een paar schijfjes radijs. Beetje gemalen peper en evt een paar druppels citroen.
Heerlijk met een glaasje witte wijn en een dergelijk bruschetta is bruikbaar als voorgerecht, maar doet het natuurlijk ook uitstekend als snack en in een tapas-buffet.
Variant: vervang de rauwe ham door gerookte zalm. De witte wijn mag dan blijven!
Smakelijk!
Reacties
Een reactie posten