TIRAMISUTAART MET AARDBEIEN

Dit is een prachtig dessert om te serveren als je met een net iets grotere groep bent. Maak het mascarpone mengsel zoals je dat gewoon bent.
Zelf maak ik altijd een mengsel van mascarpone en geklopt slagroom omdat ik niet zo'n liefhebber ben van rauwe eieren. Maar doe het vooral zoals je gewend bent want dan is de kans groter dat deze taart een succes wordt

Neem een springvorm en leg deze zonder bodem op een mooi bord. Zorg dat de hele rand van de ring goed op het bord staat.
Bekleed de binnenzijde van de springvorm met plastic folie.
Vul de springvorm nu met tiramisu zoals je dat gewend bent. Laagje lange vingers, laagje mascarpone mengsel, laagje lange vingers en een laagje mascarpone mengsel.
Lange vingers uiteraard gedoopt in een beetje knappe espresso.
Laat nu heel goed opstijven. Even in de vriezer is zelfs nog een beter idee.
Smelt ondertussen een reep pure chocolade en smeer deze in vlammen uit op een stuk bakpapier.
Leg de chocolade vlammen in de koelkast zodat ze mooi stevig worden.
Ondertussen kan je de aardbeien schoon maken. Zorg dat ze goed droog zijn want water is zonde op zo'n mooie taart.
Voor de afwerking haal je springvorm van de taart. Voorzichtig want het geheel is vrij kwetsbaar. Beplak de zijkant met chocolade vlammen en werk de bovenzijde af met aardbeien.
Een paar mooie blaadjes basilicum zorgen niet alleen voor een leuk kleurcontrast maar de liefhebber zal deze extra smaak ook weten te waarderen.

Uiteraard kan je eindeloos variëren en een dergelijke taart aanpassen aan het thema van je etentje of gelegenheid.
De hier getoonde combinatie is in ieder geval een succes geweest.



Reacties