Van deze klassieke koude soep zijn talloze varianten. Google maar eens. De naam van deze soep levert bijna 13 miljoen hits op!
Niet zo gek want het is eenvoudig te maken en op warme dagen heerlijk als lunch of als voorgerecht.
Een klein beetje in een borrelglaasje is natuurlijk een prachtige amuse.
Er zijn nogal wat mensen die paprika te bitter of te sterk van smaak vinden. Hier een variant waar de paprika is weggelaten en eerlijk gezegd heb ik hem niet gemist.
Voor 4 personen als voorgerecht
6 rijpe tomaten
1 komkommer
2 teentjes knoflook
1 el balsamico azijn
Vers gemalen peper
2 stoere boterhammen
1 bosuitje
Scheutje olijfolie
Snij de tomaten aan de onderzijde kruislings in en dompel ze onder in kokend water. Hierna kan je eenvoudig het velletje eraf trekken. Snij ze in vieren en ontdoe van de zaadlijsten.
Was de komkommer goed en snij hou een stukje voor het garnituur apart.
Doe de tomaten de komkommer (naar smaak kan je deze eerst schillen) in een foodprocessor. Knijp 1 teentje knoflook uit en voeg dit samen met de balsamico toen aan de tomaten en de komkommer. Tot slot een scheutje olijfolie en pureer het geheel tot een mooie gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.
Zet in de koelkast en laat goed koud worden.
Snij het restje komkommer in de lengte in tweeën en verwijder de zaadlijsten. Snij nu mooie kleine blokjes en snij de bosui in fijne ringetjes.
Rooster de boterhammen en wrijf ze daarna in met een teentje knoflook. Snij daarna de boterhammen in mooie croutons.
Serveer de soep in grote borden of kommen. Doe eerst de soep in het bord en garneer met een schepje komkommerblokjes, je zelf gemaakt croutons en wat bosui.
Met dit soort gerechtjes kan de zomer niet lang genoeg duren.
Geniet ervan!
Niet zo gek want het is eenvoudig te maken en op warme dagen heerlijk als lunch of als voorgerecht.
Een klein beetje in een borrelglaasje is natuurlijk een prachtige amuse.
Er zijn nogal wat mensen die paprika te bitter of te sterk van smaak vinden. Hier een variant waar de paprika is weggelaten en eerlijk gezegd heb ik hem niet gemist.
Voor 4 personen als voorgerecht
6 rijpe tomaten
1 komkommer
2 teentjes knoflook
1 el balsamico azijn
Vers gemalen peper
2 stoere boterhammen
1 bosuitje
Scheutje olijfolie
Snij de tomaten aan de onderzijde kruislings in en dompel ze onder in kokend water. Hierna kan je eenvoudig het velletje eraf trekken. Snij ze in vieren en ontdoe van de zaadlijsten.
Was de komkommer goed en snij hou een stukje voor het garnituur apart.
Doe de tomaten de komkommer (naar smaak kan je deze eerst schillen) in een foodprocessor. Knijp 1 teentje knoflook uit en voeg dit samen met de balsamico toen aan de tomaten en de komkommer. Tot slot een scheutje olijfolie en pureer het geheel tot een mooie gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.
Zet in de koelkast en laat goed koud worden.
Snij het restje komkommer in de lengte in tweeën en verwijder de zaadlijsten. Snij nu mooie kleine blokjes en snij de bosui in fijne ringetjes.
Rooster de boterhammen en wrijf ze daarna in met een teentje knoflook. Snij daarna de boterhammen in mooie croutons.
Serveer de soep in grote borden of kommen. Doe eerst de soep in het bord en garneer met een schepje komkommerblokjes, je zelf gemaakt croutons en wat bosui.
Met dit soort gerechtjes kan de zomer niet lang genoeg duren.
Geniet ervan!
Reacties
Een reactie posten