Risotto is een populair Italiaans rijstgerecht en het is echt de moeite om hier de juiste rijst voor te nemen.
Inmiddels heeft iedere supermarkt wel de keuze uit een aantal soorten maar bij speciaalzaken is de keuze doorgaans nog net wat beter.
Zorg bij dit gerecht ook voor een mooi paddenstoelenmix want gewoon een bakje champions is toch een beetje onder de maat voor zo'n een mooi recept.
Voor 4 personen
250 gram risotto
200 gram gemengde paddenstoelen
1 grote ui
1 liter groentebouillon
1 glas witte wijn
2 el roomkaas
2 teentjes knoflook
geraspte Parmezaanse kaas
olijfolie
boter
peterselie
peper en zout
Snipper de ui en knijp 1 knoflookteentje uit en fruit in een beetje olijfolie en een klontje boter.
Voeg nu de risotto toe en bak even mee. Wel goed blijven roeren.
Na een paar minuten voeg de witte wijn toe terwijl je doorgaat met roeren.
Voeg nu steeds een flinke pollepel bouillon toe en blijf regelmatig roeren.
Nagenoeg alle bouillon zal door de risotto opgenomen worden en risotto mag een beetje papperig zijn.
Als de risotto beetgaar is spatel je de roomkaas door de risotto en zet je het vuur laag. Breng op smaak met peper en zout. Als het goed is hoef je geen zout toe te voegen!
Snij de grote paddenstoelen in de lengte in tweeën of zelfs in vieren.
Pers het tweede teentje knoflook uit en doe dit met een flink klont boter in de pan. Als de boter bijna is gesmolten voeg je de paddenstoelen toe en bak ze in een paar minuten mooi bruin en breng op smaak met peper en zout.
Snij de peterselie fijn en spatel vlak voor het opdienen nog een klontje boter door de risotto.
Doe in een grote warme schaal en drapeer de paddenstoelen bovenop. Strooi er de peterselie (ik serveer ze er vaak pas op tafel bij) en de Parmezaanse kaas over en je kan aan tafel.
Een universeel gerecht wat met een glaasje wit prima als lunch kan dienen, maar met een mooi stukje vlees een prima hoofdmaaltijd kan zijn.
In alle gevallen is het echter lekker er rucola bij te serveren en zelf mag ik deze erg graag doorheen doen.
Buon Appetito
Inmiddels heeft iedere supermarkt wel de keuze uit een aantal soorten maar bij speciaalzaken is de keuze doorgaans nog net wat beter.
Zorg bij dit gerecht ook voor een mooi paddenstoelenmix want gewoon een bakje champions is toch een beetje onder de maat voor zo'n een mooi recept.
Voor 4 personen
250 gram risotto
200 gram gemengde paddenstoelen
1 grote ui
1 liter groentebouillon
1 glas witte wijn
2 el roomkaas
2 teentjes knoflook
geraspte Parmezaanse kaas
olijfolie
boter
peterselie
peper en zout
Snipper de ui en knijp 1 knoflookteentje uit en fruit in een beetje olijfolie en een klontje boter.
Voeg nu de risotto toe en bak even mee. Wel goed blijven roeren.
Na een paar minuten voeg de witte wijn toe terwijl je doorgaat met roeren.
Voeg nu steeds een flinke pollepel bouillon toe en blijf regelmatig roeren.
Nagenoeg alle bouillon zal door de risotto opgenomen worden en risotto mag een beetje papperig zijn.
Als de risotto beetgaar is spatel je de roomkaas door de risotto en zet je het vuur laag. Breng op smaak met peper en zout. Als het goed is hoef je geen zout toe te voegen!
Snij de grote paddenstoelen in de lengte in tweeën of zelfs in vieren.
Pers het tweede teentje knoflook uit en doe dit met een flink klont boter in de pan. Als de boter bijna is gesmolten voeg je de paddenstoelen toe en bak ze in een paar minuten mooi bruin en breng op smaak met peper en zout.
Snij de peterselie fijn en spatel vlak voor het opdienen nog een klontje boter door de risotto.
Doe in een grote warme schaal en drapeer de paddenstoelen bovenop. Strooi er de peterselie (ik serveer ze er vaak pas op tafel bij) en de Parmezaanse kaas over en je kan aan tafel.
Een universeel gerecht wat met een glaasje wit prima als lunch kan dienen, maar met een mooi stukje vlees een prima hoofdmaaltijd kan zijn.
In alle gevallen is het echter lekker er rucola bij te serveren en zelf mag ik deze erg graag doorheen doen.
Buon Appetito
Reacties
Een reactie posten