LAUW WARME SPAGHETTI SALADE

Op Facebook had ik een een fotootje geplaatst van dit zomers bordje eten. Je kent die foto's wel. Wat eten we vanavond? Nu is het meeste wat je langs ziet komen niet de moeite waard en foto's van bakjes kapsalon zit ik al helemaal niet op de wachten. JAK!
Tijdje terug was ik bij de fysio en die wist niet eens wat kapsalon was! Of ze het veinsde of niet je hebt dan wel pluspunt. Niet dat ik daar wat aan had want ik kreeg bal-oefeningen mee om de blessures verder naar de achtergrond te drukken.
Ieder die mij wel eens met een bal bezig heeft gezien weet dat het dan lachen is geblazen. Dat ik niet in het profpeloton terecht ben gekomen is toch min of meer wel een eigen keuze. Dat ik geen profvoetballer geworden ben is toch vooral op advies van anderen. Ik heb het balgevoel van een reuze panda op een met groene zeep ingesmeerde vloer die net een fles goedkope Thaise whisky naar binnen heeft gelepeld.

Gelukkig is er met mijn oog-hand coördinatie in de keuken niks mis, maar deze week vond ik het te warm om echt lang in de keuken te staan. Even makkelijk en ook prima te maken op de camping.

Dit recept is simpel, snel en smakelijk

Nodig per persoon
Spaghetti 70-80 gram voor lunch, 90-100 avondmaal
1/2 blikje Tonijn (op water)
1/2 kleine rode ui in ringen
1/2 gekookt ei (een heel mag ook)
1 goed rijpe tomaat in blokjes
el kappertjes
plukje fijn gesneden peterselie
el pitje (zonnebloem, pijnboom)
olijfolie
partje citroen
gemalen peper
gemalen zwart zout

Kook de spaghetti volgens de verpakking. Intussen kan je de tomaten en uien snijden. Als de spaghetti gaar (kook ze niet tot pap!) is goed uit laten lekken en op mooie diepe borden een porti aanbrengen.
Bovenop de tomaten, dan de uiringen, tonijn, kappertjes, peterselie en de pitten. Besprenkel met olijfolie en garneer met partje citroen en het ei. Beetje gemalen peper en zwart zout en en genieten maar.

Talloze varianten zijn natuurlijk te maken maar goede rijpe tomaat, tonijn, rode ui, kappertjes en peterselie zijn echt een bizar goede combi. Spaghetti blijft daarbij een heerlijke neutrale basis.
Als je echt niet van tomaat houdt kan je deze vervangen door een potje sperziebonen.

Als je de pasta weglaat en serveert met een sneetje geroosterd chiabatta heb je een uitstekend voorgerecht.

Welke combi je ook gaat kiezen: smakelijk!

Reacties