KERRIE EIEREN

Dit knutsel je razendsnel in elkaar en kan eigenlijk niet mislukken. Dit is ook een gerecht als je dat staat te maken dat iedereen komt informeren wat er in de keuken gebeurd.
Vooral het moment dat je de kerrie toevoegt wordt het een feest voor je neus.

Nodig voor 4 porties
4 eieren
1 rode puntpaprika
1 kleine ui
1 teentje knoflook
250 ml kokosmelk
beetje olie
1 el kerrie
1 tl djinten
beetje water
evt beetje zout

Kook de eieren 4 minuten en pel ze netjes af. Snij de paprika en ui in kleine snippers en bak deze in een ruime pan met een beetje olie op.
Pers de knoflook uit en voeg samen met de kerrie toe en zorg dat je goed blijft roeren.
De geuren worden nu overigens bijna onweerstaanbaar!
Voeg de djinten toe en een klein beetje water. Even laten sudderen.
Doe nu in een stevige steelpan en voeg daar de kokosmelk aan toe.
Nogmaals goed roeren zodat het een mooi egaal geheel wordt. Evt op smaak brengen met wat zout.
Voeg de eieren toe en laat deze nog even warm worden.

Heerlijk als bijgerecht in een rijsttafel, maar twee van deze eitjes met een beetje witte rijst en wat komkommersalade is ook een prima lunch.

Laat het smaken


Reacties