Razendsnel zet je dit op tafel en persoonlijk vind ik dit een heerlijk zomers gerecht. Zowel geschikt als lunch of als onderdeel van de avondmaaltijd.
Voor 4 personen
500 gram kalfsschnitzel
Boter
1 zak rucola sla
1 el gedroogde salie
Scheutje witte wijn
Olijfolie
Halve citroen
Peper zout
2 el balsamico (geen supermarkt troep)
Voor 4 personen
500 gram kalfsschnitzel
Boter
1 zak rucola sla
1 el gedroogde salie
Scheutje witte wijn
Olijfolie
Halve citroen
Peper zout
2 el balsamico (geen supermarkt troep)
Verdeel de rucola over een ruime platte schaal. Snij de kalfsschnitzel in mooi reepje en kruid met peper, zout en salie.
Bak de reepjes snel gaar in ruime boter en vlak voor je de reepjes uit de pan haalt voeg je een scheutje witte wijn toe. Daarna nog even goed doorroeren.
Zet gelijktijdig een klein pannetje op met een flinke scheut olijfolie samen met het sap van de halve citroen. Goed mengen en giet de dressing over de rucola. Drapeer direct de schnitzel reepjes over de rucola.
Flinke scheut balsamico over de reepjes en direct serveren.
Bak de reepjes snel gaar in ruime boter en vlak voor je de reepjes uit de pan haalt voeg je een scheutje witte wijn toe. Daarna nog even goed doorroeren.
Zet gelijktijdig een klein pannetje op met een flinke scheut olijfolie samen met het sap van de halve citroen. Goed mengen en giet de dressing over de rucola. Drapeer direct de schnitzel reepjes over de rucola.
Flinke scheut balsamico over de reepjes en direct serveren.
Als lunch lekker met een ciabatta maar als hoofdgerecht erg lekker met aardappelen uit de oven of een mooie risotto.
Reacties
Een reactie posten