Als je dat zonder te stotteren neerlegt met Scrabble gaat niemand je
meer inhalen. Hun bek zal openvallen, maar na vandaag is het wel een
geldig woord (volgens Google zeker).
Naast de taart op de foto heb ik een proefstukje gemaakt en het smaakt geweldig. Vol van smaak en heerlijk voor wie van romig en smeuïg houdt.
De taart is vrij eenvoudig te maken en alleen het smelten van de chocolade is altijd even opletten.
Benodigde voor 4-6 personen
4 flashwafels
250 ml slagroom
Bakje Mascarpone (250 gram)
1 flinke eetlepel bruine suiker
125 gram pure chocolade
25 gram melk chocolade
1 kop zeer sterke espresso
Voeg de bruine suiker toe aan de de slagroom en klop deze goed stijf. Voeg de Mascarpone toe en spatel het geheel goed door elkaar.
Smelt de pure chocolade en zorg dat ze niet te heet wordt. Meng de chocolade door het Mascarpone mengsel tot alles mooi egaal is. Hou een klein beetje gesmolten chocolade achter de hand.
Doop twee wafels kort in de espresso en leg ze op een schaal. Smeer hierop een laag van het Mascarpone mengsel. Daarop weer een laag wafels en een laag Mascarpone mengsel.
Maak van het restje chocolade een paar decoraties en zet deze als contrast op de taart.
Een heerlijk maar machtig dessert dat ook lekker is op zondagochtend bij de koffie.
Naast de taart op de foto heb ik een proefstukje gemaakt en het smaakt geweldig. Vol van smaak en heerlijk voor wie van romig en smeuïg houdt.
De taart is vrij eenvoudig te maken en alleen het smelten van de chocolade is altijd even opletten.
Benodigde voor 4-6 personen
4 flashwafels
250 ml slagroom
Bakje Mascarpone (250 gram)
1 flinke eetlepel bruine suiker
125 gram pure chocolade
25 gram melk chocolade
1 kop zeer sterke espresso
Voeg de bruine suiker toe aan de de slagroom en klop deze goed stijf. Voeg de Mascarpone toe en spatel het geheel goed door elkaar.
Smelt de pure chocolade en zorg dat ze niet te heet wordt. Meng de chocolade door het Mascarpone mengsel tot alles mooi egaal is. Hou een klein beetje gesmolten chocolade achter de hand.
Doop twee wafels kort in de espresso en leg ze op een schaal. Smeer hierop een laag van het Mascarpone mengsel. Daarop weer een laag wafels en een laag Mascarpone mengsel.
Maak van het restje chocolade een paar decoraties en zet deze als contrast op de taart.
Een heerlijk maar machtig dessert dat ook lekker is op zondagochtend bij de koffie.


Reacties
Een reactie posten