CHOCOLADE CHEESCAKE

Voor de kookclub dit weekend was als thema vegetarisch gekozen. Daarmee wordt zo'n club in mijn ogen toch vooral een club van slechte jagers........
Dus geen carpaccio, stoofvlees, T-bones, Bolognese, pulled pork of een rollade voor de kookclub.
Ik heb mij dit keer dan maar eens op het dessert gestort, want dan is de keus uit vegetarisch vrij groot.

400 gram MonChou
50 gram roomboter
150 gram speculaasjes
100 gram suiker
150 gram pure chocolade
Stukje witte chocolade
1 zakje vanillesuiker
2 blaadjes gelatine
1/4 liter slagroom
Doosje frambozen

Verkruimel de speculaasjes in de keukenmachine. Smelt de boter en meng met de koekkruimels.
Neem een springvorm van 20 en bekleed de zijkanten met plasticfolie.
Zelf gebruik ik voor dit soort taarten de bodem nooit en zet de springvorm op een perfect vlak bord.
Smeer met een kwastje een dun laagje boter op de bodem van de springvorm (of bord)
Verdeel de koekkruimels over de bodem en druk goed aan. Zet in de koelkast en laat goed opstijven

Doe de MonChou in een ruime beslagkom en meng met de suiker en vanillesuiker. Smelt de pure chocolade au bain marie.
Laat de gelatineblaadjes even weken tot ze zacht zijn en knijp dan goed uit. Meng deze door de nog warme chocolade.
Spatel de chocolade nu door de Monchou. Rustig mengen tot een mooi egale kleur ontstaat.
Klop de slagroom stijf en spatel door het MonChou chocolade mengsel.
Vul de springvorm met het mengsel en zet minimaal 4 uur in de koelkast. Een nachtje is eigenlijk beter!
Haal de springvorm van de taart. Pureer de frambozen en giet deze over de taart.
Leg bovenop wat schaafsel van witte chocolade.

Heerlijk als dessert maar ook een prima taartje als je wat te vieren hebt.

Reacties