Heerlijk op een zomeravond als de zon ondergaat. Dit dessert heeft een tropisch tintje maar ook een vleugje Hollandse traditie.
Voor 4 personen
1 verse ananas
4 eetlepels stroop
Klontje roomboter
Roomijs
Snij de kroon en bodem van de ananas en snij daarna de zijkanten weg. Vervolgens in vieren snijden en de harde kern verwijderen. Snij ieder kwart in 3-4 partjes.
Bak de ananas in een beetje boter tot deze door en door warm is. Giet over de ananas de stroop en laat nog even sudderen.
Doe op de bordjes een bolletje ijs en leg op ieder bordje 3-4 partje ananas. Direct serveren.
IJs dat het erg goed doet: stroopwafel, kaneel, room, bitterkoekjes. Verder opleuken kan met wat rozijnen (mee sudderen) en een blaadje munt.
Voor 4 personen
1 verse ananas
4 eetlepels stroop
Klontje roomboter
Roomijs
Snij de kroon en bodem van de ananas en snij daarna de zijkanten weg. Vervolgens in vieren snijden en de harde kern verwijderen. Snij ieder kwart in 3-4 partjes.
Bak de ananas in een beetje boter tot deze door en door warm is. Giet over de ananas de stroop en laat nog even sudderen.
Doe op de bordjes een bolletje ijs en leg op ieder bordje 3-4 partje ananas. Direct serveren.
IJs dat het erg goed doet: stroopwafel, kaneel, room, bitterkoekjes. Verder opleuken kan met wat rozijnen (mee sudderen) en een blaadje munt.

Reacties
Een reactie posten