AARDAPPELEN UIT DE OVEN

Friet of zo je wilt patat vinden we eigenlijk allemaal wel lekker. Ik ben pas 1 keer iemand in m'n leven tegengekomen die geen patat lust.
Probleem met patat is dat het niet zo heel gezond is. Dat komt natuurlijk meer door de bereidingswijze dan door de knollen zelf.
Overigens wordt bijna over de hele wereld aardappelen als groente gezien. In Amerika is het zo grijs dat zelfs gefrituurde aardappelen op school als een portie groenten telt!

Voor vier personen:
1 kilo aardappelen
3 tl paprikapoeder
Olijfolie
Zout

Was de aardappelen zonder te schillen en droog ze goed af. Snij in blokjes van 1 a 2 cm. Neem een grote bakplaat en doe de aardappelen daarop. Bestrooi met paprika poeder en drapeer goed met olijfolie.
Hussel het geheel goed door en verspreid de blokjes mooi over de bakplaat.
30 minuten in de oven op 180 graden. Tussendoor 1-2 keer de blokjes omschudden.
Op smaak brengen met een beetje zout.
Lekker met geroosterd vlees en een frisse salade. Doet het natuurlijk ook goed tussen de tapas.
Beslist een stuk gezonder dan gewone patat en persoonlijk vind ik het ook lekkerder omdat je beter de aardappels proeft.

Smakelijk!


Reacties