Onze reis naar Maleisië in 2015 heeft op het gebied van lekker eten voor veel inspiratie gezorgd. Sommige recepten ben je wel even mee bezig, maar deze Sweet & Sour is zo gemaakt.
In plaats van de garnalen kan je ook kipfilet gebruiken en zelfs een combi is natuurlijk mogelijk.
Voor 4 personen
400 gram grote gepelde garnalen
1 grote ui in stukjes
2 rode paprika's in stukjes
2 tomaten (niet te rijp) in partjes
1 grote winterpeen in mooie blokjes
1 teentje knoflook gesnipperd
1/2 ananas in blokjes
4 el zoete chili saus
1 el azijn (balsamico doet het erg goed)
3 el tomatenpuree
1 el ketjap manis
2 el bruine suiker
bakboter of olie
bloem
1 ei
Fruit de knoflook in de boter of olie. Bak hierin de wortel en ui als eerste, voeg dan de paprika toe en daarna de tomaten. Voeg een beetje water toe en laat het gaar worden. Mag geen pap worden. Voeg ananas, chili saus, tomatenpuree, azijn en ketjap toe.
In plaats van de garnalen kan je ook kipfilet gebruiken en zelfs een combi is natuurlijk mogelijk.
Voor 4 personen
400 gram grote gepelde garnalen
1 grote ui in stukjes
2 rode paprika's in stukjes
2 tomaten (niet te rijp) in partjes
1 grote winterpeen in mooie blokjes
1 teentje knoflook gesnipperd
1/2 ananas in blokjes
4 el zoete chili saus
1 el azijn (balsamico doet het erg goed)
3 el tomatenpuree
1 el ketjap manis
2 el bruine suiker
bakboter of olie
bloem
1 ei
Fruit de knoflook in de boter of olie. Bak hierin de wortel en ui als eerste, voeg dan de paprika toe en daarna de tomaten. Voeg een beetje water toe en laat het gaar worden. Mag geen pap worden. Voeg ananas, chili saus, tomatenpuree, azijn en ketjap toe.
Als je van spicy houdt doe er we wat gesnipperde rode pepers bij.
Zet het vuur laag en roer goed door en voeg de bruine suiker toe. Laat rustig inkoken, want het geheel mag niet te waterig zijn.
Zet het vuur laag en roer goed door en voeg de bruine suiker toe. Laat rustig inkoken, want het geheel mag niet te waterig zijn.
Haal de garnalen door een geklutst ei en wentel ze in een stevig laagje bloem. Herhaal als het laagje te dun is. Bak de garnalen snel gaar in een aparte pan.
Als de garnalen klaar zijn toevoegen aan de groentemix en voorzichtig door elkaar roeren. Direct serveren. Lekker met witte rijst of dunne noedels.
Als de garnalen klaar zijn toevoegen aan de groentemix en voorzichtig door elkaar roeren. Direct serveren. Lekker met witte rijst of dunne noedels.
Reacties
Een reactie posten