SUSHI TONIJNSALADE

Deze sushi heb ik een paar jaar geleden in Maleisië gegeten. Fantastisch sushi restaurant in Kuala Lumpur en................veel te veel gegeten. Er stonden tientallen soorten op de kaart die ik nog nooit gegeten had.
Je wilt dat alles een keer proberen en dat was eigenlijk niet zo verstandig. Echt voor pampus gelegen.
Deze tonijnsalade-sushi is heel eenvoudig te maken en vrij neutraal van smaak en daardoor voor een breed publiek geschikt.

NODIG:
Nori vellen
Sushirijst
Suiker
Rijstazijn
Blikje tonijn op water!
Wasabi
Peper & zout
Mayonaise
Kook de sushirijst volgens de verpakking en met met een scheutje rijstazijn en een beetje suiker.
Laat de tonijn uitlekken en maak met de mayo, wasabi een tonijnsalade. Let op met de wasabi. Beetje bij beetje toevoegen en tussendoor proeven tot je de gewenste sterkte hebt.
De salade mag niet te nat worden anders krijg je hele kleffe hapjes. Evt nog wat op smaak brengen met peper en zout.
Daarna op de gebruikelijke manier sushi rollen en netjes in 8 stukken snijden.
Met 1 blikje tonijn kan je 2-3 rollen maken.
Heerlijk als lunch in het voorjaar met een glaasje wit. Evt met wat kiemgroente garneren.
Smakelijk!



Reacties