RISOTTO BITTERBALLEN

Natuurlijk gooi ik ook wel eens een restje weg. Toch probeer ik dat zoveel mogelijk te voorkomen. Heb je van iets één porti over kan je dat doorgaans prima invriezen voor een keertje als je alleen bent. Ook handig voor een lunch als je thuis werkt.
Soms is een porti te weinig om een keer goed van te eten, maar ook weer teveel om weg te gooien.
Bedenk dat je van ieder restje wel wat kan maken. Verwerken in een saus, soep of salade. Daarnaast is er natuurlijk altijd nog de bitterbal!
Je kan van zo'n beetje alles wel bitterballen maken.
Zo ook van risotto. Van het restantje een paar bitterballen voor de lunch gemaakt. Het is even simpel als smakelijk.

Draai stevige balletjes. 25 a 30 gram geeft een mooi maatje. Druk ze echt even stevig aan dat ze in de frituur niet uiteen vallen. Haal ze door de bloem en dan door een bakje geklutst ei daarna door de paneermeel. Panko geeft een fraaier resultaat maar die was helaas op.
Drie minuten frituren op 170 graden en je hebt een heerlijke snack. Ik had er zelf een sausje van mosterd, mayonaise en verse bieslook bij gemaakt.
Smerig lekker zoals we hier thuis dan kunnen zeggen!
Tip voor als je eters hebt:
Een enkele risotto bitterbal met een paar sliertjes rucola sla en een toefje truffel mayonaise als amuse zal je gasten waarschijnlijk doen zeggen: "zet de schaal maar gewoon op tafel!"

Reacties